A természetességgé a jövő a tusfürdők között

Szerző: trademagazin Dátum: 2006. 11. 20. 08:00

Felmérések alapján Magyarország komoly tusfürdőhasználónak számít a környező országokhoz képest, leginkább a nyugat-európai országokhoz hasonlítható. Bár a tusfürdő egyike a kényeztető termékeknek, mégsem mondható egyértelműen, hogy a magyar fogyasztó ebben is utolérte volna Nyugat-Európát. Miért is? Mivel a hazai piacon a kereskedelmi márkák csaknem az eladások negyedét uralják, és ezen kívül is széles réteg vásárol alacsony árfekvésű terméket. Kevéssé jellemző a márkahűség: éppen azok a márkák a legvonzóbbak, amelyeket sűrűn akcióznak, vagy eredetileg is kedvező árúak.
– Ám a nyugati trendnek megfelelően, a magyar fogyasztók számára is egyre inkább hangsúlyosabbá válnak a készítmények összetevői – beszél az érem szebbik oldaláról Hodossy Katalin, a Johnson & Johnson Kft. category solution menedzsere. – Ennek megfelelően a vásárlók körében mind népszerűbbek az olyan természetes összetevőket tartalmazó készítmények, mint a zöldtea-kivonat, tejprotein, méz és vitaminok. A szakemberek szerint fokozatosan előtérbe kerülnek a jövőben az alkoholmentes és az allergénszegény termékek. További kiegészítő termékelőny lehet a különleges illat, vagy az olyan bőrápoló hatások, mint a hidratálás, exfo­liá­lás, aromaterápia.

Különleges POS-eszközök
Mindezek a trendek tükröződnek a 2006 tavaszán megújult, új csomagolásba öltözött és továbbfejlesztett termékekkel bővült Johnson’s tusfürdőkben is.
A márka alapjellemzője a bőrápolás, de ez most almár­kákon keresztül, még szegmentáltabban jut el a fogyasztókhoz. A 4 tagú (normál, 2in1, mandula, méz) alap hidratáló termékcsalád mellett az új, 24 órás krémtusfürdők 3 illatvariánssal (extra rich, moisture, rela­xing) jelentek meg a polcokon.
Az idei év újdonsága továbbá a Johnson’s Pure termékcsalád (energy, harmony, ba­lance, delight) az aromatusfürdők piacán. Gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket, és lágy tisztító összetevőket tartalmaz könnyű, friss aromával és növényi kivonatokkal, amelyek segítik a bőr feszülését és kipirosodását megakadályozni.
A megújult Johnson’s termékcsalád promóciókkal és különleges POS-anyagokkal támogatja termékeit.
Karácsonyi csomagokkal készülnek mind a prémium, mind az olcsó árfekvésű kategóriákban. A prémium csomagjaik a Neutrogena márka zászlója alatt sorakoznak fel.

Nem csak marketingfogás
A kisgyermekek bőre másfajta törődést igényel, mint a pár hónapos csecsemők vagy a kialakult immunrendszerű felnőttek bőre. Sajnos, gyakori eset, hogy az óvodás gyermekek számára a felnőttfürdetőket vásárolják, nem gondolva az életkori sajátosságokra. Pedig az életkorok szerinti pozicionálás nem csupán egy jó marketingfogás.
A gyermekek igényeire most egy új márka kínál megoldást. A Chicco kozmetikai termékcsaládot az idei év márciusában mutatták be a magyar piacon.
– Erős emocionális hatású márka, több mint ötvenéves kutatási, fejlesztési múlttal a háta mögött, amely jellemzők a világ vezető babaápolási termékei közé emelték – mutatja be a Chiccot Oláh Krisztina, a Premed Pharma Kft. marketing menedzsere.
A legkisebb babák számára fejlesztették ki az Infinite Dolcezze bőrápoló termékcsaládot, amely kizárólag gyógyszertárakban és bababoltokban kapható. A nagyobb, 3 év feletti gyermekeknek készült a Bubblie Kids termékcsalád, amelynek értékesítését a külföldi tapasztalatok alapján elsősorban szuper- és hipermarketekben, valamint drogériákban tervezik.
A termékeket dermatológiailag tesztelték, összetételüknek köszönhetően megőrzik a bőr természetes pH-értékét. A fürdetők, a szappanok és a testápolók az érzékeny gyermekbőrhöz lettek kifejlesztve, táplálják és hidratálják.
BTJ

Kapcsolódó cikkeink