A Sziget és a Balaton Sound a legjobb európai fesztiválok között

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 14. 10:25

Két különböző kategóriában a Sziget és a Balaton Sound is bejutott a legjobb tíz közé a legjobb európai fesztiválok versenyében, amelyre lezárult a közönségszavazás. A győzteseket 2013 januárjában hirdetik ki.

Több mint egymillió szavazat érkezett Európa országaiból a 2012-es Festival Awards Europe címre. Különböző kategóriákban a Sziget és a Balaton Sound is bejutott a tíz közé a legnagyobb nemzetközi fesztiválversenyen, amelynek végeredményét január 9-én a hollandiai Groningenben díjátadó gálán hirdetik ki – közölte Vető Viktória, a két versengő magyar fesztivál sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint 33 ország több mint 250 fesztiválja mérettette meg magát a Festival Awards Europe szavazásán. A Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok mezőnyében került a legjobb tíz közé, a Szigetet a nagyfesztivál kategóriában szavazták a Top 10-be. A Szigetet idén januárban a 2011-es év legjobb európai nagyfesztiváljának választották.

A közönség olyan kategóriákban adhatta még le szavazatát, mint a legjobb új fesztivál, a legjobb zárt térben megrendezett fesztivál, a legjobb előadói felhozatal, fő fellépő, újonc előadó vagy fesztiválhimnusz.

A Sziget vetélytársa a nagyfesztivál kategóriában a szerbiai Exit, a lengyelországi Heineken Open'er és Woodstock, a németországi Hurricane és Wacken, a portugáliai Optimus, a dániai Roskilde, valamint a belgiumi Rock Werchter és Tomorrowland. A Balaton Sound mellett a közepes méretű fesztiválok között versenyben maradt még a németországi Area4 és Melt!, az írországi Electric Picnic Music & Arts, a belgiumi Lokerse, a lengyelországi OFF és Ursynalia, a szlovákiai Pohoda, a luxemburgi Rock-A-Field, illetve a dániai Smukfest. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink