A Szentkirályi a legmodernebb technológiával mossa üvegeit

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 23. 11:30

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. 2014 augusztusától (egy hónap próbaüzem időszakot követően) a Magyarországon jelenleg elérhető legmodernebb technológiájú, Krones típusú, többzónás mosóberendezéssel tisztítja üvegpalackjait. A 200 millió forint értékű beruházás ez év közepén zajlott, ami önrészből és banki finanszírozás keretén belül valósult meg. A mosórendszer kapacitása óránként 11 000 darab, amelyből egyelőre 6 000 üveg/óra mennyiséget vesznek igénybe. A Szentkirályi a teljes kapacitás kihasználása érdekében további, a töltő-palackozó sorokra vonatkozó fejlesztéseket is tervez a közeljövőben.

szentkiralyiAz élelmiszerbiztonsági szabályokat tekintve az egyik legszigorúbb terület az ásványvízgyártást érinti. A Szentkirályi Ásványvíz Kft.-re jellemző, hogy a jogszabályoknál szigorúbb belső előírások alapján működtetik integrált rendszerű gyártósorukat – ez a minőségi előírásokra is és az új mosórendszerre is igaz. A mosófolyamat hatékony módon az alábbi szennyeződéseket távolítja el:
– fizikai (a szemmel látható hulladék eltávolítása),
– kémiai (vegyszermaradványok kitisztítása),
– mikrobiológiai (kórokozó baktériumoktól mentes, steril tisztaság, az előírásokhoz képest alacsonyabb csíraszám).

A cég új mosó technológiájának különlegessége az is, hogy az eddigi eljárástól eltérően folyamatos a palackok belső öblítése, valamint több környezetvédelmi szempontból is előnyös. Amellett, hogy 50%-kal kevesebb lúgfelhasználást igényel, az öblítővíz és a működtetéshez szükséges energiaigény is kevesebb, ezáltal az – elsősorban vendéglátóhelyeken kapható – üvegpalackok élettartama is hosszabb.

Kapcsolódó cikkeink