A SPAR megnyitotta első üzletét Lettországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 15. 15:58

A kiskereskedelmi óriás, a SPAR megnyitotta első szupermarketjét Lettországban, Saldus városában, Rigától 120 kilométerre nyugatra.

A szupermarket a saldusi közösségben élő vásárlók napi vásárlási igényeit szolgálja ki

2021-ben a SPAR International engedélyt adott a márka Lettországban történő működtetésére az S&P Logistics számára. A 720 négyzetméteres üzletben egy bolti pékség, valamint élelmiszer- és frissáru is található. A szupermarket a saldusi közösségben élő vásárlók napi vásárlási igényeit szolgálja ki.

Andris Vilcmeiers, a SPAR Lettország igazgatótanácsának elnöke így nyilatkozott:

„Sok időt és erőfeszítést fordítottak a legjobb SPAR szomszédsági üzlet formátum kifejlesztésére, hogy megfeleljen a lettországi vásárlói igényeknek. Szorosan együttműködtünk különböző partnerekkel ebben a kezdeti szakaszban annak érdekében, hogy helyi eredetű termékeket, valamint egy sor saját márkás SPAR-terméket hozzunk az ügyfelek rendelkezésére.”

A Lettországi SPAR többféle kiskereskedelmi stratégia megvalósítását tervezi az egész országban, és minden üzlet balti gyártóktól és márkáktól származó árukat, valamint a SPAR saját márkás termékeit kínálja az összes fő termékcsoportból, valamint prémium, bio és öko termékcsaládokat. A kiskereskedő célja, hogy a helyi termelők számára lehetőséget biztosítson termékeik elérhetőségének növelésére a SPAR üzleteken keresztül történő értékesítéssel.

ESM

Kapcsolódó cikkeink