A SPAR Magyarország Kft. a grazi Magyar Kulturális Fesztivál egyik főtámogatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 26. 11:32

Három ausztriai magyar külképviselet – Magyarország Nagykövetsége, a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum, Bécs és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete – együttműködve a grazi tiszteletbeli konzulátussal és az ausztriai város intézményeivel, 2014. június 26. és 28. között „Auf nach Ungarn” címmel magyar kulturális napokat rendez Steiermark fővárosában, Graz-ban. A nagyrészt Graz főterén zajló háromnapos fesztiválon – melynek egyik főtámogatója a SPAR Magyarország Kft. – a magyar népművészet, zene, gasztronómia és turizmus értékei kerülnek bemutatásra.
Spar-czeh

A változatos, magas művészi színvonalú programokon több neves magyar előadóművész, néptánccsoport, valamint különféle zeneágakat képviselő együttes lép fel. Az előadások és koncertek mellett kiállításokra, divatbemutatóra és gyermekprogramokra is sor kerül.

A SPAR Magyarország Kft., mint a SPAR Ausztria leányvállalata, kiskereskedelmi tevékenységén keresztül sokat tesz a magyar termékek külföldi népszerűsítése érdekében is. 2013-ban kiemelt promóció keretében több osztrák tartomány mintegy 390 SPAR üzletében értékesítették a magyar élelmiszergazdaság remekeit (pl. Herz szalámi, magyar fokhagyma), idén pedig a SPAR saját húsfeldolgozó üzeme néhány feldolgozott termékének ausztriai SPAR hálózat részére történő szállítása megindítását tervezi.

A SPAR büszke arra, hogy a rendezvény egyik főtámogatója lehet, ezzel is erősítve a két ország közötti szerteágazó kapcsolatrendszert.

Kapcsolódó cikkeink