A sörhasért egy gén felel – igaz, angol kutatók szerint!
A sörimádóknak remek hír, hogy a sörhas kialakulása nem csak kedvenc italukra fogható, legalábbis egyes tudósok szerint.
A csak minimális cukrot tartalmaz, és nincs benne zsír. Alacsony alkoholtartalma és vízhajtó hatása miatt könnyű italnak számít. Két deci sör 90-100 kalóriát tartalmaz, ami egy átlagos testsúlyú nő napi energiaszükségletének alig öt százalékát teszi ki, míg egy férfi energiaszükségletének valamivel több mint három százalékát.
Sőt, a sörnek jótékony hatásai vannak, például vérszegénység ellen is kiváló. kedvező hatással van az idegrendszerre. A mértékletes sörfogyasztás a napi folsavszükséglet 10-15 százalékát fedezi. Az ital kedvezően hat a koleszterinszintre, és magas vérnyomással küszködők is ihatják, mert nátriumtartalma elhanyagolható.
A sör „ártatlanságát” egy 300 emberen végzett két évtizedes kísérlet eredményei is bizonyítják. Angol kutatók szerint a sörhas kialakulásáért nem az ital, hanem egy DD nevű gén a felelős, amely a férfiak negyven százalékának szervezetében megtalálható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >