A sörhasért egy gén felel – igaz, angol kutatók szerint!
A sörimádóknak remek hír, hogy a sörhas kialakulása nem csak kedvenc italukra fogható, legalábbis egyes tudósok szerint.
A csak minimális cukrot tartalmaz, és nincs benne zsír. Alacsony alkoholtartalma és vízhajtó hatása miatt könnyű italnak számít. Két deci sör 90-100 kalóriát tartalmaz, ami egy átlagos testsúlyú nő napi energiaszükségletének alig öt százalékát teszi ki, míg egy férfi energiaszükségletének valamivel több mint három százalékát.
Sőt, a sörnek jótékony hatásai vannak, például vérszegénység ellen is kiváló. kedvező hatással van az idegrendszerre. A mértékletes sörfogyasztás a napi folsavszükséglet 10-15 százalékát fedezi. Az ital kedvezően hat a koleszterinszintre, és magas vérnyomással küszködők is ihatják, mert nátriumtartalma elhanyagolható.
A sör „ártatlanságát” egy 300 emberen végzett két évtizedes kísérlet eredményei is bizonyítják. Angol kutatók szerint a sörhas kialakulásáért nem az ital, hanem egy DD nevű gén a felelős, amely a férfiak negyven százalékának szervezetében megtalálható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >