A Samsung és a Nestlé összefog az egészségért és a helyes táplálkozásért

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 02. 11:28

A Nestlé Egészségtudományi Intézet és Samsung Stratégiai és Innovációs Központ (SSIC),a világ vezető táplálkozástudományi és technológiai vállalatai összekapcsolják a Dolgok Internetét (IoT) és a táplálkozástudományt, hogy áttörő felfedezéseket tegyenek az egészséges életmód terén.

Nestle

A Samsung Stratégiai és Innovációs Központ és a Nestlé Egészségtudományi Intézet bejelentette együttműködését azzal a céllal, hogy az IoT technológia és a táplálkozástudomány eddigi eredményeit felhasználva új szempontokkal járuljanak hozzá az egészséges életmódhoz.
A partnerség célja, hogy az IoT, a tudományosan validáltbio-érzékelés, a fejlett multimodális technológia és az átfogó táplálkozástudományi megközelítés kombinációjából teljesen új típusú eredmények szülessenek az egészséghez és a wellnesshez kapcsolódóan.Emellett a táplálkozással, az életmóddal és a fitnesszel kapcsolatos hasznos tanácsokkal szolgálnak, így arra motiválnak, hogy hatékonyabban kezeljük egészségünket és jólétünket.
„Örömünkre szolgál, hogy partnerségre léphetünk az érzékelő-technológia piacvezetőjével” − mondta Stefan Catsicas, a Nestlé műszaki vezérigazgatója.−„Így fejleszthetjük táplálkozás-, egészségtudományi és wellness stratégiánkat, és segíthetjük azokat, akik egészségesebben szeretnének élni.”
„Izgatottan nézünk az áttörések elé, melyeket ez az együttműködés eredményez majd” − mondta Young Sohn, a Samsung Electronics Co., Ltd elnöke és stratégiai vezetője.−„Az egészségtudomány és a technológia találkozása már eddig is számos területen okosabbá tette a mindennapi életünket. Jelenleg az okosérzékelők és -készülékek, így a mobiltelefonok, a hordozható termékek és az okoshűtők korában élünk. Ezek segíthetnek megérteni táplálkozásunkat és szokásainkat, egy egészségesebb életmód felé terelve minket.”
A Samsung ARTIK™IoT platformra vonatkozó elképzelése ötvözi a gyártó félvezető technológia területén szerzett szakértelmét és az okoseszközök globálisan alkalmazott felületét. Ez a platforma Nestlé táplálkozástudomány és orvosbiológia területén szerzett ismereteivel kombinálva lehetővé teszi a test jeleinek jobb megértését és hozzájárulhat ahhoz, hogy több millió ember jól éljen, és jól érezze magát.
Ez a szövetség jóval többet kínál annál, mint amit a Nestlé és a Samsung jelenleg nyújt a fogyasztói számára. Különlegessége abban rejlik, hogy kombinálja a digitális technológiát és az átfogó táplálkozástudományt, így komoly lehetőség van arra, hogy világszintű elérést biztosítson. Az együttműködést továbbá a kiterjedt kutatómunka, a Samsung és Nestlé innovatív dolgozói és az együttműködésben rejlő lehetőségek felismerése is erősíti.
A Samsung Stratégiai és Innovációs Központ és a Nestlé Egészségtudományi Intézet új, az egészséges életet inspiráló, személyre szabott és jelentőségteljes információkat nyújtó digitális egészségplatform létrehozásán dolgozik együtt.

Kapcsolódó cikkeink