A Rubin bebizonyította, hogy a magyar paprika még mindig világszínvonalú

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 08. 03. 11:35

Hatalmas elismerés érte a szegedi Rubin Kft.-t az Egyesült Királyságban megrendezett Great Taste Awards ételkóstoló versenyen, amit az élelmiszerek Oscar-díjának is neveznek. Három terméke összesen négy csillagot szerzett a megmérettetésen.

A Rubin BIO Szegedi Paprika két csillagot is megér a zsűri szerint. A kétcsillagos ételek „kiemelkedőek, a finomnál is sokkal jobb ízűek”. Értékelése így szól: „Gyönyörű élénk színű. Először egy csodálatos zamatos paprika íz tapasztalható, melyet egy meleg gyümölcsös kibontakozás követ”. A Szegedi Paprika BIO verziója annyira népszerű, hogy az idei betakarítás előtt (október) már nem is kapható, csupán konvencionális verziója.
A Rubin csípős Fűszerpaprika Magolaja egycsillagos díjazásban részesült, mely a „fantasztikus ízű” ételeknek jár. A magolajról elhangzott vélemények: „Micsoda szín!” „Rubin vörös olajcsillogó tisztasággal.” „Érdekes olaj rengeteg felhasználási lehetőséggel.” „Az ereje drámai!” „Tisztán érezhető a paprika íze.” A Fűszerpaprika Magolaj már sokadik elismerését kapja az idei évben, hiszen sorra szépen szerepelt különböző nemzetközi innovációs versenyeken (Sirha Budapest: 1. hely, Novi Sad Fair Belgrád: 1. hely, Gulfood Dubaj: top 11). Bővebb információ a gyártó honlapján található róla.
A Rubin Füstölt Paprikája szintén egy csillagot szerzett. A szakemberek így nyilatkoztak: „Nagyszerű egyensúlyban van az édesség, az ízletesség és a füstölt íz.” „Nem túl durva, kellemes füstös íz, mely hosszan tart.” „Jelentős mennyiség használható belőle a színezéshez és az ízesítéshez anélkül, hogy a fő összetevőket elnyomná.”
A versenyre 12,634 nevezés érkezett. Ebből 25% kapott egy csillagot, 9,5% kettőt és 1,5% hármat. A csillagokig egy 500 fős szakmai zsűrin keresztül vezetett az út, akik között ételkritikusok, gasztronómiai szakírók, séfek, szakácsok, étterem-tulajdonosok, egyszóval a szakma színe-java foglalt helyet. 65 napon keresztül zajlott a nevezett ételek vaktesztelése, melynek során sem a gyártó, sem a csomagolás nem látszódhatott, itt tényleg csak az ízélmény számít. Éppen ezért a Great Taste díjjal kitüntetett termékekről világszerte tudják a vásárlók, hogy kivétel nélkül csúcsminőségű ízeket nyújtanak.
A Rubin Kft. nevezését egy egyesült királyságbeli viszonteladó partnere javaslatára adta be. Nem is gondolták, hogy elsőre ennyire sikeresek lesznek. A cég néhány éve lépett a lakossági termékek piacára, bár a fűszerpaprika feldolgozásban már bő 25 éve van jelen. Küldetése a minőségi magyar paprika hagyományainak felélesztése és megőrzése.
Szokol Lajos, ügyvezető igazgató így nyilatkozott: „A termékeink ilyen szintű szakmai elismerése óriási eredmény. Magabiztossá tesz minket abban, hogy a magyar paprikának még mindig helye van a világban és erre mindannyian büszkék lehetünk. Nem csak a csillagokat, de a motivációt is megnyertük, hogy minél több háztartásba juttassuk el termékeinket és visszaállítsuk a magyar paprika presztízsét itthon és külföldön egyaránt. Nem állunk meg, fejlesztünk és fejlődünk tovább!”
Aki kíváncsi a termékekre, annak érdemes még idén kipróbálnia, ugyanis most webáruházukban bevezető áron érhetőek el a Rubin innovációi.

Kapcsolódó cikkeink