A Raben Group bejelenti a Wincanton német közúti szállítmányozásának, a cseh, magyar, lengyel és szlovák vállalatok teljes tevékenységének átvételét

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 10. 13:25

Az európai logisztikai szolgáltató, a Raben Group bejelentette a Wincanton német közúti szállítmányozásának és a csehországi, magyarországi, lengyelországi és szlovákiai vállalatainak megvételét.

Az akvizíció révén a Raben Group fontos lépést tett célja megvalósítása felé, miszerint vezető szerepet szeretne elérni azon piacokon, ahol jelen van. A Wincanton tevékenysége ráépül a Raben meglévő, több autóipari, fogyasztási cikk és ipari szektorból ismert vezető cégeket tartalmazó vevő-portfóliójára.


A Wincanton lengyel, magyar, cseh és szlovák tevékenysége az országon belüli szerződéses logisztikai tevékenység mellett regionális szállítmányozási szolgáltatást is nyújt a kelet- és közép-európai országok között. A tranzakció legnagyobb részét jelentő német közúti hálózat 16 telephelyet üzemeltet és mindenek előtt belföldi- és nemzetközi gyűjtőszállítmányozást kínál ügyfelei részére.

A Wincanton 2011. március 31-én zárult pénzügyi évében megközelítőleg 373 millió eurós forgalmat bonyolított a cseh, magyar, német, lengyel és szlovák piacokon, és 56 telephelyen folytatta tevékenységét. A foglalkoztatott 2.550 fő az eladás révén a Raben Group-hoz kerül.

Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója az alábbiak szerint kommentálta az akvizíciót:
„Németország és Közép-Európa kulcsfontosságú piacot jelentenek a Raben Group számára. Hisszük, hogy az akvizíció révén tovább tudjuk erősíteni piaci jelenlétünket és fejleszteni ügyfélkapcsolatainkat. Továbbá partner disztribúciós hálózataink is, mint a németországi System Alliance, szolgáltatási kapacitásuk stabilizálódásának és növekedésének lehetőségét nyerik ezáltal.

Biztosak vagyunk abban, hogy jelentősen javítjuk a Wincanton ezen öt ország operációjának hozzáadása révén európai piaci pozíciónkat, és ez tökéletesen illeszkedik a Raben Group-hoz.”

Eric Born, a Wincanton vezérigazgatója az alábbiak szerint nyilatkozott:
“Az eladás következménye az üzleti modellünk felülvizsgálatának és azon döntésünknek, hogy kilépünk ezen kelet- közép-európai üzletből, illetve rendelkezünk a német közúti hálózatunkról. Ezáltal a németországi intermodális és szerződéses logisztikai tevékenységünkre tudunk fókuszálni.

Személyesen szeretnék köszönetet mondani a csapatunk tagjainak, akik csatlakozni fognak a Raben Group-hoz, az évek során a Wincantonnak nyújtott kemény munkájukért és hozzájárulásukért.”

A tranzakció az elképzelések szerint mostantól számított két-három hónapon belül fejeződhet be, miután az ehhez kapcsolódó törvényes rendelkezéseknek megfelelt, megtörténnek a munkavállalók képviselőivel való konzultációk és a versenyhivatali ellenőrzések.

Kapcsolódó cikkeink