A pécsi szállodák kiváló szezonra számítanak

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 05. 00:01

A 2010-es kulturális főváros programsorozatra tervezett szállodaépítések egy része ugyan nem valósult meg Pécsett, a meglévők, illetve az újonnan nyíló hotelek azonban kiváló szezonra számítanak.

A befektetők másfél-két éve még több, magas színvonalú szálloda építését tervezték a baranyai megyeszékhelyen, elképzeléseikből azonban csak néhány valósult meg. Az utóbbira példa a belvárosi Corso Hotel, amely május 10-én telt házzal nyit. Az 1,6 milliárd forintból, 486 milliós állami támogatással megépített, négycsillagos hotel 81 szobájával és 159 ágyával Pécs legjobb szállodája címre pályázik. Az előfoglalásokból már látszik, hogy egész évben 75-80 %-os kihasználtsággal működhet a Corso, a vendégek nagy része pedig külföldi.
Az épület alatt található mélygarázs még nem készült el, sőt a szomszédos Corso üzletház és irodaház 2011-re tervezett átadásáig valószínűleg nem is fog. A kulturális főváros főterétől, a nemrégiben átadott Széchenyi tértől nem messze jelenleg is épül egy hotel. Tulajdonosa május második felére prognosztizálja a három és fél csillagos, 27 szobás  Árkádia átadását. Pécsett eddig hiány volt négycsillagos szálláshelyből, ezen segít a 300 vendég befogadására alkalmas Laterum Hotel. A megyeszékhely nyugati kapujában már több évtizede álló ingatlan felújított részét május elsején adták át. Igazgatója az előfoglalások alapján nagyon jó idényt vár; nagyobb események idején teltházzal számolnak.
A magas színvonalú hotelekkel eddig gyéren ellátott Pécs hamarosan bő választékot tud nyújtani a városba érkezőknek. A már említetteken kívül a Makártanya Hotelt is négycsillagossá bővítik. A pécsi hotelekben tavalyhoz képest már most 15 %-kal több az előfoglalás. A szállásadók a fesztiválok idején is teltházra számíthatnak, így júniusban, szeptemberben és októberben is. A szakember ezekre az időszakokra a környező települések – Harkány, Villány, Orfű – hoteljeit ajánlja, ami plusz háromezer ágyat jelent. A turisták 75-80 %-a belföldi, a külföldiek 80 %-a német, új piac lehet a szlovén és a horvát vendég – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink