A nyár hideg csodái
Nincs hideg kólám, söröm – ennél lehangolóbbat aligha mondhat egy vendéglátós nyáron a szomjas vendégnek. Az viszont mindkét felet feldobhatja, ha így folytathatja: de 2 perc alatt csinálok magának! Ebben segít a Blitz Chiller nevű, tavasszal piacra került szerkezet, amely némi jég és víz segítségével ennyi idő alatt hűt le egy 25 C fokos italos dobozt 3 °C-ra, de 4 perc alatt megteszi ezt egy 0,33-as sörösüveggel is. Az italt fektetve kell a készülékbe helyezni, ami meghatározott ideig forgatja azt, de a szénsavas üdítő vagy sör ettől még kinyitáskor nem fog spriccelni.
Csodák persze nincsenek, a Blitz Chillert nem lehet a vízparton egy strandtáskából előhúzva működtetni, hiszen elektromos árammal működik. Hogy mi mindenre lehet ilyesmit egy vendéglátóhelyen, vagy annak közelében használni, arra nyilván mindenkinek rögtön van fél tucat ötlete. Mi arra hívnánk inkább fel a figyelmet, mennyire látványos tud lenni egy palack vagy doboz ilyen hűtése, különösen „vészhelyzetekben”.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >