A Nivea-t is gyártó Beiersdorf erős növekedésről számolt be

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 08. 04. 09:25

A Beiersdorf, a Nivea gyártója 10,5%-os, 4,5 milliárd eurót elérő fogyasztói árbevétel-növekedésről számolt be az idei pénzügyi év első felében, a fogyasztói üzletágban pedig 11,7%-kal nőtt az értékesítés.

A Nivea márka értékesítése 11,2%-kal nőtt organikusan

A csoport közleménye szerint az év első felében „a kihívásokkal teli piaci környezet ellenére folytatta erőteljes növekedési pályáját”, 15,9%-os EBIT rátáról számolt be az időszak során.

Megjegyezte, hogy a pozitív árréshatásokat „részben ellensúlyozta” a magasabb áru- és szállítási költségek.

“2022 eddig sikeres év volt számunkra” – kommentálta Vincent Warnery vezérigazgató. “Az egyre nagyobb kihívásokkal teli környezetben a Beiersdorf az év elejétől a második negyedévig átvitte az erős növekedési lendületet, és csoportszinten kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el. A jövedelmezőségünket is jelentősen javítani tudtuk.”

Fogyasztói üzletága 3,6 milliárd eurós árbevételről számolt be, megjegyezve, hogy minden régió hozzájárult pozitív teljesítményéhez, különösen Amerika, amely „jelentős növekedést” könyvelhetett el.

A Nivea márka értékesítése 11,2%-kal nőtt organikus értelemben, a nap-, ajak-, arc- és testápoló kategóriák pedig a bőrápoló üzletágat, a dezodorok és tusfürdők pedig a testápoló kínálatát növelték.

Máshol a Derma üzletága – amely magában foglalja az Eucerint és az Aquaphort – könyvelt el 26,6%-os árbevétel-növekedést, a LaPrairie 1,8%-kal, a Hansaplast márkát magában foglaló Healthcare üzletága pedig 14,9%-kal nőtt. A tesa öntapadós termékek működési szegmense 5,4%-os értékesítési növekedésről számolt be.

European Supermarket Magazine

Kapcsolódó cikkeink