A Monsanto ismét kosarat kapott a Syngentától

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 27. 11:10

Folytatódik a Syngenta-Monsanto történet – írja a portfolio.hu. A világ legnagyobb vetőmagtermelője, az amerikai Monsanto ugyanis arról számolt be, hogy a világ legnagyobb rovarírtószergyártója, a svájci Syngenta elutasította megemelt ajánlatát, mely idén már a harmadik próbálkozása volt.

vetomag

A Monsanto 470 svájci frankot fizetett volna készpénzben és részvényekben minden egyes Syngenta-papírért a korábbi 449 frankos ajánlattal szemben, továbbá 2 milliárd dollárról 3 milliárd dollárra emelte a tranzakció meghiúsulása esetén fizetendő fájdalomdíjat is. Az ajánlat 47 milliárd dollárnak megfelelő összegre értékelte a svájci céget.

A Syngenta arra hivatkozva utasította el az ajánlatot, hogy az túlságosan alacsony, figyelembe véve a versenyjogi aggályokat.

A Monsanto ezt követően saját üzletére koncentrál, ennek keretében pedig például saját részvény vásárlásokra is költene.

A hírre a Syngenta részvényárfolyama a svájci tőzsdén 17 százalékkal zuhant, míg a Monsanto papíroké a New York-i piacon több mint 7 százalékkal emelkedik. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink