A miniszterelnök egyelőre a vasárnapi nyitva tartás mellett áll

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 31. 15:33

Akkor fogom támogatni a vasárnapi nyitva tartás eltörlését, amikor meg lehet majd élni Magyarországon öt nap munkából. De addig nem – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Millenáris Teátrumban megrendezett keddi Gazdasági fordulat című konferencián.

Orbán Viktor a kormány egyéves munkáját értékelő beszédében megint beszélt arról, hogy munkaképes emberek nem kaphatnak korai nyugdíjat és rokkantnyugdíjat, mintegy alátámasztva a tervezett kormányzati beavatkozások szükségességét. A miniszterelnök szerint a gazdaságpolitikai veszélyzónának még nincs vége, és az eddigi kormányzati teljesítmény nem lesz elég a jövőben.

A kormányfő a rendezvényen korábban felszólaló előadók szavaira reagált beszéde első felében. A vitához kaptam kedvet az elhangzottak után – kezdte beszédét Orbán Viktor. A kormányfő Demján Sándorhoz szólva hangsúlyozta, hogy a vasárnapi nyitva tartás korlátozása (illetve megszüntetése) nem a kormány álláspontja. Egy malomban őrölünk – jelezte a miniszterelnök, hogy ő sem ért egyet – egyelőre – a vasárnapi nyitva tartás korlátozásával – írja a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink