A METRO ötödik alkalommal csatlakozott a Föld Órája kezdményezéshez

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 04. 03. 10:50

Minden magyarországi METRO áruház világító felirata kialudt egy órára a klímavédelem érdekében. A környezetvédelem, így a hasonló kezdeményezésekhez való csatlakozás fontos eleme a METRO működésének. A környezet védelme érdekében a vállalat folyamatosan keresi a megoldásokat a káros anyag kibocsátás csökkentésére és a környezet védelmére, és erre vásárlóikat is ösztönzik.

„A Föld óráját igen fontos kezdeményezésnek tartjuk, ezért csatlakozunk idén is, hiszen felhívja a figyelmet a természeti erőforrások védelmére, egyben alternatív energiaforrások keresésére. Vállalatunk működésében fontos szerepet játszik, hogy ahol lehet segítsük a fogyasztó tudatosabb környezetvédelmi tevékenységeit, csökkentsük a káros anyag kibocsátást és törekedjünk az energiatakarékos és ezzel környezetbarát megoldások használatára.” – mondta Roland Ruffing a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

A METRO nemzetközi szinten is elkötelezett támogatója a föld védelmének, ennek érdekében számos környezetkímélő kezdeményezést indított már áruházaiban világszerte. Magyarországon is több projekt valósult meg, mely az energiatakarékosságot és a káros anyag kibocsátás csökkentését tűzte ki célul, így éves szinten is két számjegyű százalékban sikerült az energiafelhasználást csökkenteni.

A felelősségvállalás tudatában tett intézkedésekkel a Vállalati felelősségvállalás jelentésünkben ismerkedhetnek meg, a METRO weboldalán, a www.metro.hu/Cégünkről/Társadalmi felelősségvállalás menüpont alatt.

Kapcsolódó cikkeink