A megatrendeket követi az SGS új vállalati struktúrája

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 05. 17. 12:03

Az SGS Hungária Kft. 1991 óta tevékenykedik Magyarországon, egyre bővülő szolgáltatásaival, innovatív megoldásaival az ország teljes területén rendelkezésre áll. A vállalat szervezeti átalakulásáról, új és megújuló szolgáltatásairól Grőger Nóra, Health & Nutrition, Connectivity & Products üzletág business managerével, valamint Novákné Fejős Rita, knowledge üzletág food audit managerével beszélgettünk.

– Miként változott az SGS szervezeti átalakulása alapján a kínált szolgáltatások köre?

Novákné Fejős Rita, SGS

Novákné Fejős Rita
knowledge food audit manager
SGS

– Az SGS vállalati struktúrája 2021-ben továbbfejlesztésre került, melynek célja az volt, hogy még jobban igazodjunk a kulcsfontosságú megatrendekhez és az ügyfelek igényeihez. Az új struktúra szerint öt üzletágban összpontosulnak szolgáltatásaink: Connectivity & Products, Health & Nutrition, Industries & Environment, Knowl­edge, valamint Natural Resources. Az új felépítésünk elősegíti, hogy értéket adjunk a társadalomnak azáltal, hogy jobb, biztonságosabb és összekapcsoltabb világot teszünk lehetővé valamennyi érdekelt fél számára. Támogatjuk az ügyfeleket a fenntarthatóság felé vezető úton a működésük során és az ellátási láncaikban.

A fejlesztésekben a továbbiakban is nagy hangsúlyt kap a digitalizáció és az innováció. A hatékonyabb munkafolyamatoknak köszönhetően rövidebb vállalási határidővel és kedvezőbb árképzéssel segítjük partnereinket az előnyös piaci pozíció megszerzésében, illetve megtartásában.

 

 

 

– Mire fordítanak kiemelt figyelmet 2022-ben?

Grőger Nóra, SSG

Grőger Nóra
health & nutrition
üzletág vezetője
SGS Hungária

– Globálisan és lokálisan is kiemelt területként kezeljük az FMCG szektort. Az élelmiszeriparban a vezető tanúsítási szerepünk mellett immáron két akkreditált laboratóriummal tovább erősödtünk a vizsgálatok és ellenőrzések terén is. A tanúsítási szolgáltatásainkban a GFSI szabványok változásából adódó feladatok mellett a fenntarthatósági követelményekre és az elsődleges termelésre fókuszálunk.

Az egyik fő irány a GLOBALG.A.P. tanúsítási szolgáltatásunk. Újragondolt folyamatokkal biztosítjuk a rugalmas és gyors tanúsítási folyamatot versenyképes árakon. Oktatási portfóliónkat is ennek megfelelően alakítjuk, fejlesztjük. Másrészről megemlítendő a WEEELABEX auditszolgáltatásunk, amelyet idén először magyar auditorral is van lehetőségünk elvégezni. Ezzel támogatjuk elektromos berendezéseket gyártó és forgalmazó ügyfeleinket a 197/2014.(VIII.1.) Kormányrendeletnek és a vonatkozó WEEE európai uniós előírásoknak történő megfelelésben. Emellett természetesen továbbra is rendelkezésre állunk a már széles körben ismert laboratóriumi vizsgálatainkkal, tanúsítási, jelölés-ellenőrzési és szakértői szolgáltatásainkkal.

– Milyen új szolgáltatásaik jelentek meg?

– A speciális táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek laboratóriumi vizsgálata, ellenőrzése és tanúsítása az idei évben is kiemelt terület. Új, digitális megoldást kínálunk az élelmiszer-biztonsági kultúra mérésére és fejlesztésére az SGS Realize Professzionális Élelmiszerbiztonsági Kultúra programjával.

Laboratóriumi szolgáltatásainkhoz kapcsolódva mintabeszállításokra, mintabegyűjtésekre kerestük a megoldást. 2021 őszén elindítottuk a mintabegyűjtési túráinkat, akár a hűtött, fagyasztott minták szállítását is vállaljuk hűtős-fagyasztós gépjárművünkkel, mellyel biztosítani tudjuk a hűtési láncot a laboratóriumba érkezésig.

Szakértői hálózatunkkal számos AI-alapú eszközt fejlesztettünk ki annak érdekében, hogy ügyfeleink mindig megfeleljenek a legújabb előírásoknak, elkerülve a visszahívás vagy panasz kockázatát. Szolgáltatásaink közé tartozik a címke- és specifikációkészítés és ellenőrzés, a gyártás támogatása, fejlesztése, valamint a jogszabályi tanácsadás. (x)

Kapcsolódó cikkeink