A Mars lett Európa második munkahelye

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 06. 15. 11:18

A Great Place To Work® június 14-i athéni díjátadóján jelentették be, hogy a Mars vállalat lett Európa második legjobb multinacionális munkahelye.

Sorozatban harmadik éve díjazták a Marsot a rangos európai díjátadón, amely jelzi a vállalat munkavállalókkal – akiket a Marsnál “Munkatársaknak” hívnak – kapcsolatos elköteleződését, valamint azt a szenvedélyt és kreativitást, amelyet minden nap magukkal visznek a munkahelyükre. A Mars meggyőződése, hogy a cég teljesítménye a dolgozók jólététől függ, így elkötelezett az iránt, hogy az általános megbecsülés mellett a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsa számukra, helyszíntől és pozíciótól függetlenül.
Michael Ryan, a Mars Multisales regionális elnöke elmondta: “Ez az elismerés, valamint a tudat, hogy idén már a harmadik alkalommal tartozunk Európa élvonalába, egy hihetetlen teljesítmény a vállalat számára, egyúttal tanúsítja az alapelveinkkel és értékeinkkel kapcsolatos meggyőződésünket. Büszke vagyok erre a díjra, hiszen megmutatja, milyen érzés mindannyiunk számára a Marsnál dolgozni, és minden nap értéket teremteni. Munkatársainkra a cég legfontosabb részeiként tekintünk.”
CSALÁDIAS KULTÚRA, AMELY A FELELŐSSÉGRE ÉPÜL
Mivel a Mars a mai napig egy független, családi vállalat, olyan környezetet tudott teremteni, amelyben a Munkatársak egy erős, különleges és jelentőségteljes vállalati kultúrán osztoznak. Minden Munkatárs az Öt Alapelv (Minőség, Felelősség, Kölcsönösség, Hatékonyság és Szabadság) iránymutatása alapján dolgozik, amelyek meghatározzák a napi munkamenetet, emellett minden Munkatárs teret kap arra, hogy úgy kezelje a vállalatot, mintha az a sajátja lenne. “A Mars egy szilárd értékeken és elveken alapuló családi vállalkozás – a saját szememmel tapasztalom, ahogy a Munkatársak ezek alapján hozzák létre a vállalatra jellemző bizalmat és elkötelezettséget. A díjat minden Munkatársunk magának érezheti, aki valóra váltja alapelveinket, és biztosítja, hogy családi vállalkozásként tovább növekedjünk” – mondta Michael Kunze, a Royal Canin regionális elnöke.
KÜLÖNLEGES MUNKAHELYI KÖRNYEZET
A Mars kiemelkedő munkahelyi környezetet biztosít: a munkaterületek nyitottak, elősegítik az együttműködést és szórakoztatók, a vezetői és munkatársi pozíciók pedig nincsenek élesen elkülönítve. A munkatársak még a háziállataikat is behozhatják az irodába, amely jelentősen hozzájárul a mindennapi stressz csökkentéséhez, valamint a munkamorál javításához. A vállalat ezen kívül a kiegyensúlyozott és egészséges életmód jegyében olyan programokon is dolgozik, mint a rugalmas munkaidő, a távmunka, valamint a tömörített munkahét – mindez egy hosszú távú, örömteli és jutalmazó karriert biztosít.
„Folyamatos erőfeszítéseket teszünk Munkatársaink fejlesztéséért és jólétéért. Biztos vagyok benne, hogy elkötelezettségükhöz hozzájárul a tudat, hogy a Marsnál dolgozni nem csak egy munkahelyet jelent, hanem egy lényegesen nagyobb célhoz való hozzájárulást is” – mondta Myriam Cohen-Welgryn, a Mars Petcare regionális elnöke. “Hiszek a tehetséggondozás jelentőségében, és büszke vagyok arra, hogy ez a díj tükrözi a Munkatársak iránti elkötelezettségünket. Célunk, hogy a Mars az elkövetkező években is Európa egyik legjobb munkahelye legyen” – tette hozzá Shaid Shah, a Mars Wrigley Confectionery regionális elnöke.
KÖZÉPPONTBAN A FENNTARTHATÓ JÖVŐ
A Mars büszkén támogatja egy fenntarthatóbb vállalat létrehozását és egy egészségesebb világ biztosítását az emberek és házi kedvenceik részére egyaránt. A Mars fenntarthatósági tevékenységében a Munkatársak is aktívan részt vesznek a fenntartható beszerzéstől a Mars Önkéntes Programján keresztül nyújtott közvetlen segítségnyújtásig. “A nap mint nap történő apróságok azok, amelyek kultúránkat különlegessé teszik. Az ízletes ételek elkészítésétől és piacra dobásától kezdve a helyi közösségekben való önkéntes munkáig csapataink mindent megtesznek, hogy a Mars egy kiváló hely legyen, ahol ráadásul emberek millióinak életén javíthatunk” – mondta Stéphanie Le Béchec, a Mars élelmiszer ágazatának regionális elnöke. A Mars Munkatársai többek között az élelmiszerbankok adományainak csomagolásában és szállításában segítenek, illetve olyan rendezvényeket szerveznek, ahol a gyerekek játékos formában tanulhatnak a megfelelő táplálkozás fontosságáról. A Petcare részleg Munkatársai emellett állatmenhelyeken önkénteskednek, kutyák és macskák etetéséről gondoskodnak, valamint jelentős adománnyal támogatják minden évben az örökbefogadást.

Kapcsolódó cikkeink