Magazin: A magyar japán-szakács

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 11. 29. 07:12

2018 szeptemberében a Le Cordon Bleu Paris-ban mérkőzött meg Európa tíz legjobb nem japán származású, de japán gasztronómiára szakosodott szakácsa. A Washoku World Challenge elnevezésű verseny európai fordulóját a budapesti Sushi Sei étterem sous chefje, Kurkó Zsolt (képünkön 10-es számmal) nyerte, így jövőre ő képviseli majd kontinensünket a tokiói döntőben. A versenyzők által elkészített ételeket híres japán séfek és az illetékes japán minisztérium képviselői bírálták el. A verseny egy írásbeli vizsgából állt a japán gasztronómiáról, valamint öt különböző vágástechnika bemutatásából és egy tradicionális japán étel, a nimonovan elkészítéséből.

Az idén hatodik alkalommal megrendezett verseny alapvető célja, hogy elismerje a világ különböző pontjain dolgozó lelkes szakácsokat, akik külföldi származásuk ellenére elkötelezetten ápolják a szigetország gasztronómiai hírnevét. Zsolt sikere nem meglepetés: már a tavalyi európai megmérettetésen is dobogós helyet ért el. //

Kapcsolódó cikkeink