A MAGOSZ egyeztetést kezdeményez a VM új parlamenti államtitkára személyéről

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 24. 12:28

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) egyeztetést kezdeményez a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) új parlamenti államtitkárának személyéről Orbán Viktor miniszterelnökkel és Fazekas Sándor miniszterrel – közölte a szövetség elnöksége kedden.

Közleményükben azt írják: megdöbbenve vették tudomásul Ángyán József parlamenti államtitkár lemondását, akinek személyében a magyar vidék iránt elkötelezett szakembert, nagy tudású professzort tisztelnek.

A MAGOSZ hangsúlyozza: továbbra is kiáll azért a vidékfejlesztési politikáért, amelyet a Darányi Ignác Terv tartalmaz, és azon dolgoznak, hogy a vidéki emberek számára tisztes megélhetést, pozitív jövőképet adjon a mezőgazdaság.

Ángyán József január 18-án nyújtotta be lemondását írásban, amelyet a miniszterelnök hétfőn elfogadott. A környezetvédő és civil szervezetek azonban szerették volna, ha a vidékfejlesztési tárca kiemelkedő tudású szakembere posztján marad, ezért levélben kezdeményezték, hogy a miniszterelnök ne fogadja el a lemondást. Az új államtitkár személyéről később dönt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink