A L’Oréal a vállalati fenntarthatóság élén

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 02. 10. 09:48

A vállalati fenntarthatóság terén világszinten vezető, független, nonprofit szervezet, a CDP által meghatározott három területen, a klímaváltozás elleni küzdelem, a vízbiztonság és az erdők védelme kategóriában is „A” minősítéssel emelkedett ki a L’Oréal, egyetlen vállalatként, amely négy egymást követő évben is a legkiválóbb minősítést érdemelte ki mindhárom területen.

A tripla „A” minősítés elismeri a L’Oréal ambiciózus céljait és mindazt, amit a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, az ellátási láncon belüli erdőirtás visszaszorítása, illetve a vízgazdálkodás fejlesztése érdekében tesz Sharing Beauty With All fenntarthatósági programja keretein belül, ezáltal is példaértékű vezetővé válva az új fenntartható gazdaságban.

A CDP A-tól D-ig osztályozza a vállalatok környezetvédelmi teljesítményét. A minősítésnél figyelembe veszik például a környezeti kockázatok ismeretét és kezelését, a környezetvédelmi vezetéssel kapcsolatos legjobb gyakorlatok bemutatását vagy éppen az ambiciózus és jelentőségteljes célok kitűzését is. Az értékelt 8400 vállalat közül a L’Oréal az egyike annak a 6 vállalatnak, amely 2019-ben a legjobb, „A” minősítést szerezte mindhárom értékelt területen. //

Kapcsolódó cikkeink