Új fogkrém a piacon

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 12. 09:14

15 évnyi fejlesztés, 70 klinikai- és tudományos tanulmány, több mint 100 kutató és számos bejegyzett szabadalom áll azon áttörő technológia mögött, mellyel a Procter&Gamble tudósai megalkották a Stannous Complex-szet, az új blend-a-med Pro-Expert Clinic Gum Protection fogkrém innovatív formuláját. Az új fogkrém kiemelkedő védelmet nyújt a lepedékben található baktériumok ellen – melyek a fogínyproblémák legfőbb okozói – egyúttal segít megteremteni és fenntartani a fogíny egészségét , mindössze négy hét alatt.

Az Oral-B blend-a-med Research támogatásával itthon készült felmérés szerint a magyar lakosság átlag 88 %-ának van valamilyen fogíny problémája. 35 év felett még súlyosabb a helyzet, ez a szám átlagosan 90-91%-ra emelkedik. A krónikus fogínygyulladás nem csak a fogakra van hatással, de az egész szervezetre. A blend-a-med termékeken dolgozó amerikai tudósok legújabb áttörő eredményként megalkották a technológiailag legfejlettebb blend-a-med fogkrémet, a Pro-Expert Clinic Gum Protection-t, ami hatékony a fogíny betegségei és a fogak túlérzékenysége ellen.

Mi a fogínybetegség?

Legtöbbünk nem tudja, hogy mik a fogínybetegség jelei. A fogmosás vagy fogselyem használatakor alkalmanként előforduló vérzés, az érzékeny fogak, a piros és megduzzadt íny vagy a rossz lehelet gyakran nem elég ok számunkra az aggódásra. A fenti tünetek kezelésének hiánya krónikus fogínygyulladáshoz vezethet, majd további súlyosabb problémákhoz úgy, mint fogínysorvadás, és tartós károsodás a fogmedercsontban, mely a fogak elvesztését eredményezheti.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a legtöbb magyar embernek van valamilyen fogínyproblémája. Valójában a fogágybetegség, és nem a fogszuvasodás az, ami legtöbb esetben a fogvesztést okozza. Sőt, több tanulmány alátámasztotta, hogy a fogak állapotán túl, az íny állapota is fontos szerepet játszik az egész szervezet egészségében, mert a szájban felgyülemlő baktériumok a gyulladt, vérző ínyen keresztül a véráramba kerülhetnek, így keringési zavarokat, szív-érrendszeri megbetegedést vagy akár a már meglévő cukorbetegséget is súlyosbíthatja – magyarázta Dr. Gyurkovics Milán, fogorvos, a blend-a-med – Oral-B Intézet szakértője.

Mi okoz fogínybetegséget?

A fogínybetegségek legfőbb okozói a lepedékben (plakk) található baktériumok. A plakk egy színtelen, ragadós, baktériumokban gazdag filmréteg, amely a fog felszínén és az íny vonalában gyűlik össze. Ha nem távolítjuk el rendszeresen fogkefével és fogselyemmel, akkor fogkővé alakul, amit csak fogorvosi rendelőben tudnak eltávolítani.

A blend-a-med tudósainak legújabb felfedezésével olyan termékeket kapunk kézbe, amelyek hatékonyan távolítják el a lepedéket és a baktériumokat, ezáltal megelőzik a fogíny és a fogak betegségeit.

Áttörés a fogínybetegségek kezelésében: Stannous Complex

Az ón tulajdonságait a tudósok már 50 éve ismerik, de csak egy, a blend-a-med laboratóriumában végzett kutatásnak köszönhetően fedezték fel jótékony hatását a fog és fogíny ápolásában. A Stannous Complex innovatív formulája fluoridot, polifoszfátokat és megnövelt mennyiségű ónt tartalmaz. Ez a legfontosabb felfedezés a száj egészségének megőrzésében az első fluorid tartalmú fogkrém 1956-os megjelenése óta. A Stannous Complex forradalmi technológiájával a blend-a-med tudósai megalkották a Pro-Expert Clinic Line Gum Protection-t, ami rendszeres használat esetén segít csökkenteni és megelőzni az ínyproblémákat.

Az új blend-a-med Pro-Expert Clinic Line Gum Protection fogkrémet Stannous Complex-szel alkottuk meg, ami felveszi a küzdelmet a lepedék és a baktériumok ellen, melyek az ínybetegségek fő okozói. A klinikai kutatások megerősítették, hogy a Pro-Expert Clinic line termékek rendszeres használata segít a fogínyproblémák enyhítésében már 4 héten belül, és megakadályozza a visszaesést – mondta dr. Paul Warren, a P&G amerikai részlegének tudományos alelnöke.

Kapcsolódó cikkeink