A kulináris élvezetek exkluzív dimenziója

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 08:00

„Live it the premium way” Vajon mit is jelent pontosan a svájci-magyar alapítású, importtal foglalkozó LifeBrands Kft. szlogenje? A cég víziója egyrészről a meglévő piaci rés kitöltése a vendéglátásban, másrészről a hazai életminőség javítása és az ezt szolgáló termékek hazánkban való elérhetőségének garantálása. www.lifebrands.huAzok a termékek, amelyeket korábban Svájcból, Skandináviából, vagy akár az Egyesült Államokból tudtunk postai úton megrendelni, ma már hazánkban is elérhetőek. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon Magyarországon rendelnek-e a vendégek norvég artézi vizet egy kávé mellé, vagy isznak-e svájci prémium vodkát aperitifként egy kellemes vacsora előtt?
A válasz egyértelmű igen, hiszen az elmúlt években a magyar fogyasztók számára is egyre fontosabbá vált az alapanyagok minősége, a magas színvonalú gyártási technológia, és ez a trend erősödni látszik. A mindenhol fellelhető, uralkodó termékek megszokottá váltak, a különlegességek üdítően hatnak, és egyre több a kíváncsi, kísérletező kedvű vásárló.
A Lifebrands Kft. importőri tevékenysége mellett folytatja a forgalmazott termékek márkaépítését, vállalva a prémium kategóriából adódó finom marketingkommunikációt, illetve a megrendelőkkel való folyamatos kapcsolattartást. Teszi ezt egy olyan csapattal, ahol minden tag jelentős kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik, mind a magyar, mind a nemzetközi piacon, és ebből adódóan marketingtevékenységében a hagyományos eszközöktől elvonatkoztatva, egyedien közelít a szűk, elsősorban AB státusú kereslet irányába. Nem titok, hogy nem cél az éttermek és kávézók elárasztása a termékekkel, hanem csak az arra érdemes, minőséget garantáló helyeket preferálja a cég. Fontos hangsúlyozni, hogy a termékek bevezetése és későbbi promotálása esetében erős támogatottságot élvez a cég a nemzetközi gyártóktól, ami minőségi standardot és egységes megjelenést garantál.
A forgalmazott termékek három fő csoportba oszthatók: alkoholos italok, biotermékek, illetve a gasztronómiai divízió.
Az alkoholos italok csoportját két Svájcból érkező vodka alkotja: A Xellent gyártóinak hitvallása szerint ugyan nem ők találták fel a vodkát, de minden biztosított (víz, biorozs, technológia), hogy első osztályú vodkát készítsenek. Minden bizonnyal magabiztos volt a gyártó, ha az első ország, ahova exportálták a terméket, Oroszország volt, ahol nagy sikerrel debütált a vodka a kóstoltatásokon. A termék célcsoportját az elegancia és egyedi design iránt elkötelezett fogyasztók alkotják, akik számára egy kellemes bárban elfogyasztott ital nemcsak kiegészítő tevékenység, hanem fontos szerepet játszik a kikapcsolódásban.
A Xenia vodka a vállalkozó kedvű, az újdonságok iránt fogékony célcsoportot célozza meg, hiszen a portfóliót a pure vodka mellett hazánkban egyedülállóként prémium vodkalikőr-termékcsalád alkotja. A trendi, színes, üde termék az éjszakai élet meghatározó szereplőjévé válhat, főleg az azonos nevű energiaitallal (Xenia Energy) kombinálva. A Xenia, a vodkalikőrökön kívül, egyedülállóként gondol a hölgyekre, ugyanis a termékcsalád oszlopos tagja, a pink külsővel rendelkező Xenia pink nekik kedveskedik szeder íze mellett a nőies designnal.
A bio szó a Lifebrandsnél egyet jelent a Biotta és Stellisch termékcsaláddal. A piacon sokan felismerték a tudatos vásárlók szegmensét, így a szereplők száma is viszonylag magas. Ennek ellenére a Biotta kezdett talán legkorábban bioitalok gyártásával foglalkozni, és ezáltal tudott figyelemreméltó tapasztalatra szert tenni. A termékek különféle zöldség- és gyümölcsvariációkban vannak jelen, de létezik gondosan kombinált változatuk is (Bio wellness-hét, wellness-hétvége). Egyre erősödik a tendencia, miszerint a fogyasztók elvárják, hogy ha betérnek egy étterembe vagy kávézóba, legyen kínálat a megszokott CSD és NCSD termékek mellett bioitalokból is.
A kávéfogyasztás kultúráját is szeretné a cég egy új dimenzióba helyezni Magyarországon, a svájci Blaser Café termékeivel, illetve a Schaerer kávégépekkel. Ezek a mechanikus baristák olyan külcsínnel rendelkező kávékülönlegességeket készítenek, mint az élő világbajnok társaik, azzal a különbséggel, hogy az emberi tényezőből fakadó hibázás lehetősége – ami leggyakoribb a kávékészítés utolsó 30 másodpercében – nullára redukálódik. Az ilyen kiváló kávékhoz szükségszerű kísérő ásványvizet ajánlani, ami a Lifebrands hitvallása szerint nem lehet más, mint a VOSS vagy Fiji márkájú vizek. A Fiji a Fidzsi szigeteki Viti Levuban található Yagara völgy esőerdő szélén lévő artézi kútjából származik. Az artézi víz a föld mélyén lévő forrásból ered, kő-homok-jég által védve. Nincs a felszínnel kapcsolatban, ezért a vízgyűjtőkben összegyűlt víz nem érintkezik levegővel, így védve marad mindennemű szennyeződéstől. Magas kovatartalmánál fogva a Fiji erősítheti a bőrt, a hajat és a körmöket. A VOSS ásványvíz ma egyike a legnagyobb tisztaságú palackozott vizeknek, világszerte elismert és közkedvelt az igényes fogyasztók körében.
A VOSS palack különleges ismertetőjegye az italnak, amely megkülönbözteti a piacon lévő más termékektől. Kiemelt hangsúlyt fektettek az elegáns megjelenési formára, amely így lett az ásványvíz igényes kiegészítője. A VOSS palack designötletének legendája két fiatal norvég tervezőre vezethető vissza, akik megálmodtak egy elegáns, henger alakú, klasszikus és letisztult formát, amelyet később Neil Kraft – a Calvin Klein egy korábbi kreatív igazgatója – átdolgozott. (X)

Kapcsolódó cikkeink