A KÖSZ közétkeztetési szakácsverseny elődöntőire várják a tanulni vágyó érdeklődőket is

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 10. 07. 06:53

A KÖSZ 2021-2022 felkészülési időszakának első szakasza lezárult, az elődöntőket október 9-10 és 16-án rendezik. A téma: farsang!

Munkában a KÖSZ döntőjének zsűrije 2019-ben

Az “Út a cél” mottó jegyében zajló verseny újabb szakasza zárult le. Neves mentorok felkészítése után következik az élőmunkával járó elődöntő, október 9-10 és 16-án a Budaörsi Metro Gasztro Akadémián.
A selejtezőkből 28, 4-4 fős versenyző csapat jutott az elődöntőkbe, az ország különböző pontjairól.
A versenyzőknek 3 fogásos, valamely magyar tájegység hagyományos, de modernizált, farsangi ételsorát kell 3 óra alatt elkészíteni. A felnőtteknek szánt, komplettált 3 fogásos ebédet nettó 650 Ft/ adag nyersanyagköltségből kellett a csapatoknak kigazdálkodni.
A versenyt a KÖSZSZÖV szervezi a NÉBIh és a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség partnerségével, számos szakmai szervezet támogatása mellett.
A verseny fővédnökei Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr Tuzson Bence államtitkár és Dr Oravecz Márton, a Nébih elnöke. Szakmai védnökei Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse ‘d Or Akadémia elnöke és Zoltai Anna a KÖZSZÖV elnöke, az Élelmiszer-higiénius Társaság alelnöke.
A rangos szakmai zsűri a konyhai munkát, tálalást és az ételek élvezeti értékét bírálja. A legjobb 12 csapat továbbjut a döntőbe, amely 2022 márciusban a SIRHA Budapest Kiállítás keretében kerül megrendezésre. A zsűribe minden induló csapat delegált zsűritagot, de részt vesz benne Vombreg Frigyes, Wolf András, Bernáth József, Harmath Csaba, és még sokan, mások.
A versenyek nyitottak, a szervezők várják a fejlődni, tanulni vágyó érdeklődőket.
Első tálalás 10 órakor, azt követően 15 percenként zajlik.

Versenykiírás itt.

Kapcsolódó cikkeink