A körte évét ünnepli a IX. Budapesti Pálinkafesztivál

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 09. 11:22

Több mint négyszáz párlatot kóstolhatnak meg május 15. és 18. között a IX. Budapesti Pálinkafesztivál vendégei: a Városháza Parkba visszaköltözött programsorozat főszereplői idén a körte és a körtés pálinka különlegességek lesznek.

korte

A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A különleges párlat elkészítésére meghirdetett felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából született meg. A fesztivál látogatói az elsők között tesztelhetik az egyedi, díszüveges alkotást. A magyar pálinkafőzdék közös blendje idén is limitált számban készül, mindössze 1500 palackkal gyártanak belőle.

A fesztiválon résztvevő pálinkafőzdék kínálatából idén a különleges körtepárlatok emelkednek ki, de a többi gyümölcsből készült pálinka is képviselteti magát. Az Árpád és Vadász Pálinka például igazi újdonságként Árpád dupla ágyas barackpálinkával, a Zsindelyes Pálinkaház dió likőrkülönlegességgel, a Matheus Szóráth Pálinkaház szűretlen, speciálisan gyümölcságyon, eperfa hordóban érlelt, 44 százalékos Fruits Fürtös Meggyel, a Schiszler Pálinka pedig a belga csoki és az alföld gyümölcseinek legjavát őrző pálinkaházasításával készül a belvárosi rendezvényre.

Az idén 30 éves Békési Pálinkaház pedig meghívja egy kupica pálinkára mindazokat, akik vele együtt idén ünneplik 30. születésnapjukat.

A belépőjegy mellé a pohár mellé két kóstolókupon is jár, amelyek egyikét az Év Körtepálinkájára, a másikat pedig bármely főzde egyedi ajánlatára válthatják be a látogatók. A fesztivál részletes programja és további információk megtalálhatóak a www.budapestipalinkafesztival.hu internetes oldalon. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink