Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Kormány és a Kőröstej Cégcsoport

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 06. 11:40

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kormány a magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Kőröstej Cégcsoporttal. A hazai és nemzetközi sajt- és tejtermék-kereskedelem piacán több mint 20 éve jelenlévő vállalat és a Kormány együttműködésének fő területei a gyártásfejlesztés, az innováció és kutatás-fejlesztés, a beszállítói kör növelése, valamint a képzési rendszer fejlesztése, támogatása.

korostej

Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

Csütörtök délelőtt a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületében írta alá Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej Cégcsoport alapítója a Kormány és a Cégcsoport közötti együttműködési megállapodást. A stratégiai megállapodás célja, hogy a Kőröstej tovább növelje exportpiacait, és párhuzamosan tovább erősítse hazai jelenlétét, ezáltal támogatva a hazai gazdaságot. Az együttműködés fő területei: gyártásfejlesztés, innováció és kutatás-fejlesztés, a beszállítói kör növelése és a képzési rendszer fejlesztése, támogatása.

A Kőröstej tevékenysége és befektetései jelentős szerepet töltenek be Magyarország gazdaságában. Éves szinten mintegy 25.000 tonna sajtot gyárt, 2013-ban bevétele pedig elérte a 27 milliárd forintot. A cégcsoporthoz tartozó öt vállalat – Caravanes Kft., Bábel Sajt Kft., Drávatej Kft., Kőröstej Kft. és Wassim Sajt Kft. – mintegy 1000 főt foglalkoztat.

A Kőröstej Cégcsoportot a libanoni származású, évtizedek óta Magyarországon élő Dr. Riad Naboulsi alapította 1989-ben, mára Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártójává vált. Évek óta az arab világ vezető sajtexportőre, emellett nemcsak az Európai Unió számos országában, de minden kontinensen, továbbá az összes magyarországi áruházban is jelen van termékeivel. Egyedülálló technológiával és világszínvonalú berendezésekkel felszerelt gyáraiban kiváló minőségű sajtokat készít, fő profilja a HAJDÚ kashkaval, grill és parenyica, halloum, trappista, mozzarella, ömlesztett és krémfehér sajtok, valamint a tehén- és juhtúró gyártása, belföldi és export értékesítése.

Az eseményen Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár elmondta: „A mai napon aláírásra kerülő dokumentum az 52. stratégiai megállapodás, melyet a Magyar Kormány köt, ezen belül pedig a 4. élelmiszeripari megállapodás. Kiemelte, hogy rendkívül elismerésre méltónak tartja a cégcsoport fennállásának 25. évfordulója alkalmából bevezetett kezdeményezését, mely szerint Magyarország nevezetességeit ábrázoló címkékkel látja el exportra szánt sajtjait. A kampány célja az, hogy Magyarország ismertségét és a magyar élelmiszerek külhoni keresletét is növelje.”

Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej Cégcsoport alapítója köszöntőjében kijelentette: „A vállalat mindig is a folyamatos fejlesztést, fejlődést tartotta szem előtt, hiszen így tudunk Magyarországon versenyképes, minőségi termékeket előállítani és stabil munkahelyeket biztosítani. Külön öröm számomra, hogy a Kormány most elismeri az elmúlt 25 év kemény és áldozatos munkáját és a jövőre vonatkozóan támogatását biztosítja.”

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Kőröstej sikeres időszakot tudhat maga mögött, az idei évben is számottevően növelte bevételét, új piacok felé nyitott, HAJDÚ grill sajtját pedig a fogyasztók az év termékének választották.

Kapcsolódó cikkeink