A Jones Lang LaSalle nagy fogása

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 30. 12:00

A világszerte kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó Jones Lang LaSalle bejelentette, hogy egyesül a King Sturge nemzetközi ingatlantanácsadó vállalattal. Az üzlet várhatóan május 31-én zárul.

A King Sturge 43 európai, ezen belül 24 nagy-britanniai irodája a Jones Lang LaSalle-hoz tartozik majd, és a Jones Lang LaSalle név alatt fog működni. Az üzletágak és a csapatok összeolvadása, valamint az üzleti tevékenységek integrálása azonnal megkezdődik.

A felvásárló cég budapesti ügyvezetője, Furulyás Ferenc szerint az egyesült vállalatok a magyar piacon is a Jones Lang LaSalle márkanév alatt működnek majd. A két cég budapesti egységei egy átmeneti időszak és a saját tranzakciók lezárása után össze is költöznek. „Az egyesüléssel nem a versenytárs megszüntetése volt a cél sem világszerte, sem Magyarországon, hanem a piaci pozíciók megerősítése” – fogalmazott a szakember.


A Jones Lang LaSalle a publikus adatok szerint tavaly piacvezetőnek számított Magyarországon a King Sturge piaci részesedése nélkül is.

Az egyesült cég harminc ország hetven helyszínén működik Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, s 5300 munkatársa integrált ingatlanszolgáltatást nyújt a befektetők, tulajdonosok és bérlők számára. A nagy-britanniai vállalat 34 irodában 2700 alkalmazottat foglalkoztat majd – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink