A hús gyönyöre – A nap képe

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 04. 24. 10:38

A szárazon érlelt marhahúst az ínyencek világában sokan a húsok királyának nevezik. Az érlelésre szolgáló speciális helyiségeket eddig a konyhán túl vagy a pincében „rejtették el”, a vendégtől lehetőleg távol. Ám az étterembe járók viszonya az utóbbi években óriásit változott a vendéglátásban használt alapanyaghoz, ráadásul a hús előkészítése, érlelése az ínyenc vendég egyik kedvenc témájává vált, egy szép darab nyershús meg is dobogtathatja a szívét. Így aztán valaki kitalálta, mások utánozták: trendi lett a tőkehús és a szebb húsrészek dizájnelemként való használata. Jó néhány csúcsétteremben, az értéktárgyakhoz hasonlóan vitrinben bemutatva, a hely díszévé váltak – nemcsak a marha, de más fajták is.

A coloradói Aspenben, az Aspen Kitchen „kirakatában” egy tonnányi himalájai sótömb előtt látható a szabadalmazott eljárással, 3 hónapnál is tovább érlelt hús.
A szakmában jól ismert Jean-Georges Vongerichten új steakhouse-ában, a Seared-ben (Los Cabos, Mexikó) 4 hétig érlelt marhahúst tesz fantasztikus vitrinekbe, köztük Kobe Tomahawk és Wagyu A5 steakeket is. A Jacobs & Co. Steakhouse (Toronto) séfje szerint nyitás előtt komoly vita előzte meg a döntést, húsokat vagy borokat tegyenek a központi helyre felállított üvegszekrénybe, és nem bánták meg, hogy az előbbiek mellett döntöttek.

A tokiói La Boucherie du Buppa francia étteremben egy vagyonba kerül a hentesmúzeumi hűtőszekrényhez hasonló vitrinben őrzött száraz érlelésű marhahús, de kóstolható itt szarvas és fácán is. A Los Angelesi Kaliban nemcsak marhát érlelnek a belépéskor rögtön szembe ötlő szárítószekrényben, de egy sertésfejet és egy alomnyi galambfiókát is.

Aspen Kitchen, Aspen, USA:
1 Aspen Kitchen, Aspen, USA

Seared, Los Cabos, Mexikó:
2 Seared, Los Cabos, Mexikó

acobs_Co_Steakhouse-Toronto_Kanada:

3 Jacobs_Co_Steakhouse-Toronto_Kanada

a Boucherie du Buppa, Tokio, Japán:

4 La Boucherie du Buppa, Tokio, Japán

Kali, Los Angeles, USA:

5 Kali, Los Angeles, USA

Címkék: