A Hungaropack csomagolási verseny díjazottjai és elismertjei

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 09. 24. 08:00

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) által meghirdetett 24. Hungaropack magyar csomagolási versenyre 34 cégtől 74 igen jó színvonalú, és sok újdonságot felsorakoztató nevezés érkezett. Ebből 48 pályázat csomagolószer és 26 pályázat kész csomagolás volt. A szakértőkből, valamint a különdíjakat felajánló minisztériumok és szakmai szövetségek képviselőiből álló zsűri a meghirdetett bírálati szempontok alapján, pontozásos értékeléssel választotta ki a nyerteseket. Az első három legtöbb pontszámot elért nevezés Hungaropack 2007 díjat nyert, a további magas pontszámot elért nevezések különdíjat, illetve elismerő oklevelet.
A nevezések több mint 50 százaléka élelmiszer-csomagolás, illetve ahhoz kifejlesztett csomagolóanyag és -eszköz volt, de szép számmal jelentkeztek a vegyipar területéről is.
Továbbra is két fő tendencia figyelhető meg a pályázatok alapján. Az egyik a fogyasztó megnyerése a csomagolásfunkció jobb teljesítésével. Ilyen például a minőségmeg­őrzési idő növelése, a kényelmes felhasználás és a forgalmazás elősegítése vagy a fogyasztó figyelmének felkeltése. A másik fő tendencia a környezetterhelő hatás mérséklése egyrészt a felhasznált csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésével, másrészt olyan csomagolóanyagok használatával, amelyek nem tartalmaznak a környezetre káros anyagokat, továbbá újrahasznosíthatók vagy újratölthetők.
A díjazott csomagolások részt vehetnek a 2007. évi WorldStar csomagolási világversenyen.

Kapcsolódó cikkeink