A Henkel megerősítette vezető helyét a fenntarthatósági rangsorban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 24. 00:00

A Henkel, negyedik alkalommal ismét, bekerült a Dow Jones globális fenntarthatósági indexbe (DJSI World) és a Dow Jones európai fenntarthatósági indexbe (DJSI Europe).

A vállalat az egyedüli szereplője a DJSI World és a DJSI Europe indexnek az FMCG piaci szegmensben.
Mindkét rangsor olyan vállalatokat tartalmaz, amelyek a fenntartható fejlődés alapelvei szerint gazdálkodnak.
A DJSI globális fenntarthatósági rangsorba a világ 2500 legnagyobb vállalatának csupán a 10 százaléka kerül be. Az éves listát a SAM Indexes GmbH állítja össze immár 10 éve.
Nagyon örülünk, hogy ismét ennyire sikeresnek bizonyultunk a nemzetközileg elismert fenntarthatósági rangsorban – mondta Kasper Rorsted, a Henkel igazgatóságának elnöke. A fenntarthatóság a Henkel filozófiájának és működésének alapvető része és szándékunkban áll tovább növelni vezető szerepünket ezen a téren.
A Henkel fenntartható és társadalmi felelősséget vállaló működését már több ízben elismerte számos nemzetközi minősítő ügynökség is. A legutóbbi, Davosban megrendezett gazdasági fórumon például a vállalati társadalmi felelősségvállalásra szakosodott magazin, a Corporate Knights közzétette, a fenntartható fejlődés alapelveit követő vállalatokat tartalmazó százas listáját. A listán a Henkel, második legjobb német vállalatként, a 11. helyet kapta meg.
A Henkel márciusban felkerült a világ legetikusabb vállalatait tartalmazó listára is. A US Ethisphere Institute intézet által készített rangsor világszerte azokat a vállalatokat ismeri el, amelyek példás etikai hozzáállást tanúsítanak a vállalatirányítás terén, és elkötelezettek a fenntartható fejlődés iránt. A Henkel az egyetlen németországi székhelyű vállalat, amely szerepelt a listán.
A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesive technologies (ragasztás technológiák).
Kapcsolódó cikkeink