A Heineken felvásárolta a Beavertown angol kézműves sörgyártót

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 09. 08. 05:20

A Heineken teljes tulajdonába került a Beavertown kézműves sörgyártó vállalat. A holland sörfőzde, amely az Amstel és a Birra Moretti tulajdonosa, 2018-ban 40 millió fontért 49%-os részesedést vásárolt a Beavertownban. A lépés óta a Heineken segített finanszírozni a vállalatot, hogy segítsen az eladások megugrásának, mielőtt a növekedést a Covid-19 világjárvány befolyásolta volna. A Heineken nyilvánosságra hozta, hogy most megvásárolta a vállalat fennmaradó részvényeit, amelyet Logan Plant, a Led Zeppelin frontemberének, Robert Plantnek a fia alapított.

Angol kézműves sörrel erősíti portfólióját a Heineken

Ennek eredményeképpen Plant lemond a vezérigazgatói tisztségről, és új tanácsadói szerepet vállal az üzlet részeként, amely egy meg nem nevezett összegért jött létre. Jochen Van Esch a Beavertown új ügyvezető igazgatójaként veszi át a vállalat irányítását.

„A Heineken UK-vel olyan partnerünk van, aki támogatást, tanácsot és befektetést nyújt, és teret ad nekünk a virágzáshoz” – mondta Plant. „Nélkülük lehetetlen lett volna az álmom, hogy egy világhírű sörfőzde legyek, amely egy évtizeddel ezelőtt azzal a rizses serpenyővel kezdődött.”

A Heineken szerint az új struktúra lehetővé teszi a vállalat „jelentős növekedését”, és további 50 munkahely létrehozásához vezethet.

Boudewijn Haarsma, a Heineken UK ügyvezető igazgatója hozzátette: „Ez egy rendkívül pozitív lépés, és egy olyan partnerségre épül, amelynek köszönhetően a Beavertown tovább fog terjeszkedni és virágozni, miközben továbbra is elkötelezett marad a független kreativitása mellett. A Heineken teljes mértékben támogatni fogja a Beavertown márkapozícióját, utánozhatatlan kreativitását és hatalmas növekedési potenciálját, és mindezt úgy fogja tenni, hogy megőrizze a sörhöz való egyedi hozzáállását”.”

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink