A Good CSR program a WWF Duna-védelmi programjának támogatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 07. 12:30

Kívül-belül megújult a felelős vállalatok közössége, a Good CSR program. Az átalakításnak köszönhetően megjelenő sokszínű és tartalmas programelemek mellett újdonság az is, hogy a tagvállalatok közösen támogatják a WWF Duna-védelmi programját.

A CSR tudásmegosztó, közösségépítő és kommunikációs platformjaként működő Good CSR program lehetőséget nyújt tagjainak arra, hogy tanuljanak egymástól, kapcsolatot építsenek ki és ápoljanak a fenntarthatóságot előtérbe helyező közösségekkel, valamint hogy társadalmi, illetve környezeti eredményeiket a külvilággal is megosszák.

A 2012-től bevezetett változások reagálnak azokra az észrevételekre és javaslatokra, amelyek a vállalatok fenntarthatóságért felelős munkatársainak körében végzett felmérés során megfogalmazódtak. A tervek szerint többek között önkéntességi akcióval, a vállalati jó gyakorlatok megismerését célzó „learning expedition” kezdeményezéssel és egy TEDx-Good CSR konferenciával is kiegészül a programkínálat, amelyet intenzív közösségi és sajtókommunikáció kísér majd. A program saját kiadványa, a Közösen magazin idén két alkalommal jelenik meg (a Blikkbe behúzva), hogy olvasmányos és érdekes történetek révén megismertesse az olvasókkal a vállalatok felelős törekvéseit.

A program a belépő tagvállalatok felé továbbra is elvárásként fogalmazza meg a GRI standardnak megfelelő fenntarthatósági jelentésük elkészítését, vagyis gazdasági, társadalmi és környezeti működésük átláthatóvá tételét. Az elkészített jelentéseket egy független szakmai zsűri elbírálja, s kiválasztja közülük a legjobbat. Idén először a vállalatok CSR akcióikkal is megmérettethetik magukat a Facebookon létrehozandó Good CSR oldalon. A díjak, valamint a WWF Duna-védelmi programjára – amely a Duna élővilágának megőrzésére irányul, s többek között a dunai hajózással, illetve a Szabadság-szigeti mellékág helyreállításával foglalkozik – szánt támogatási összeg átadására a Good CSR Gála keretében kerül sor, várhatóan 2012 őszén.

A vállalatok és civil szervezetek csatlakozását 2012. május 31-éig várja a Good CSR programot létrehozó és működtető B&P Consulting.

Kapcsolódó cikkeink