A GLP Közép-Európában majdnem 2,5 millió négyzetméternyi ingatlanportfólióval rendelkezik

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 03. 15. 10:09

A GLP Közép-Európában csaknem három év alatt megduplázta portfólióját, így majdnem 2,5 millió négyzetméternyi ingatlannal rendelkezik Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon – közölte a társaság az MTI-vel.

Ezekben vezető e-kereskedelmi, FMCG, logisztikai és autóipari vállalatok tevékenykednek

A GLP magyarországi ingatlanállománya 220 000 négyzetméter a társaság üllői, gyáli és szigetszentmiklósi logisztikai parkjaiban.

A közlemény szerint csaknem 100 százalékos a bérbeadottsága a GLP közép-kelet-európai ingatlanportfóliójának, amelyet 64 épület alkot. Ezekben vezető e-kereskedelmi, FMCG, logisztikai és autóipari vállalatok tevékenykednek.

A társaság tervezi a parkok bővítését és új fejlesztések indítását is Budapest, Pozsony, Wroclaw (Boroszló) és Katowice közelében, a 4 országban potenciálisan további egymillió négyzetméternyi ingatlanfejlesztésre látnak lehetőséget.

A közlemény idézte Blazej Ciesielczakot, a GLP közép-kelet-európai regionális igazgatóját, aki elmondta: a modern logisztikai és könnyűipari tevékenységet kiszolgáló korszerű ingatlanok iránt stabil az igény, amit az ellátási láncoknak a világjárvány és az Ukrajnában dúló háború miatti átalakulása hajt.

Magyarországon megvalósítás alatt áll például a 110 000 négyzetméternyi magas színvonalú, energiahatékony logisztikai létesítmény a Sziget II Logisztikai Központ, közvetlenül Budapest mellett.

Dolgoznak a több mint 130 ezer négyzetméternyi Pozsonyi Üzleti Övezet megvalósításán a pozsonyi repülőtér mellett, illetve az egyik legnagyobb (300 000 négyzetméteres) wroclawi logisztikai projekt bővítésén. Ezen felül újabb 200 000 négyzetméterrel bővítik a Ledziny Parkot, amely Lengyelország legfőbb ipari térségében működik.

A GLP Europe logisztikai ingatlanokat, adatközpontokat, megújuló energetikai létesítményeket és kapcsolódó technológiákat fejlesztő, tulajdonló és üzemeltető globális üzletfejlesztő csoport. A GLP Ázsia, Európa és Amerika összesen 17 országában birtokol és működtet eszközöket és vállalatokat. A globális alternatív eszközkezelő GLP Capital Partners – amely a 2022. december 31-i állás szerint mintegy 125 milliárd dollárnyi eszköz fölött rendelkezett – a GLP kizárólagos befektetési és eszközkezelője.

A csoport európai működési portfóliója több mint 8,5 millió négyzetméternyi, iparágvezető vállalatoknak bérbe adott ingatlanból áll. Emellett a GLP Europe által birtokolt területek, további 3,8 millió négyzetméternyi létesítmény építésére alkalmasak.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink