A Giant Food a Looppal társul többször használatos csomagolások terén

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 13. 09:56

Az Ahold Delhaize leányvállalata, a Giant Food a TerraCycle által fejlesztett körforgásos újrafelhasználási platformmal, a Looppal társulva kínálja mintegy 20 vezető fogyasztói márka több mint 20 termékét újrahasználható csomagolásban. A közös munka egyelőre tíz Giant szupermarketet érint.

Az újrahasználható Loop-tartókba kerülő márkás termékek között megtalálhatók a Kraft Heinz és a Nature’s Path termékei is. A vásárlók az üres csomagolást a projektben részt vevő üzletek bármelyikében felállított Loop-visszavételi ponton leadhatják, ahonnan azok előbb a Loophoz kerülnek vissza fertőtlenítésre, ezt követően pedig a termékbeszállítókhoz újratöltésre, végül újra az üzletbe értékesítésre. A vásárlók a pénztárnál a csomagolásért letétet fizetnek, amelynek a cég a teljes összegét visszatéríti a tárolók visszaváltásakor.

Az újrafelhasználható tárolóedényekre vonatkozó magas szintű fertőtlenítési szabványok biztosítása érdekében a Loop a tisztítási és higiéniai szolgáltatásokat nyújtó Ecolab Inc.-vel egyeztet.

Kapcsolódó cikkeink