A folytonosságot képviselve

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 08. 29. 08:00

Bartus Pál visszavonulása után Murányi László, korábbi általános vezérigazgató-helyettes lett a Co-op Hungary Zrt. új vezérigazgatója.Murányi László már 30 éve dolgozik a szövetkezeti kereskedelemben. 1977-től 1995-ig a Mezőkövesd és Vidéke ÁFÉSZ-nél a kereskedelem számos szintjén dolgozva tett szert széles körű tapasztalatokra.
1995-ben az Áfészek Országos Szövetségének alelnökévé választották. Ebben a minőségében a magyarországi szövetkezeti élelmiszer kis- és nagykereskedelem újjászervezése vált fő fela­datává. E munka során egyesítenie kellett közel 300 tagszervezet anyagi erejét, kiépíteni a szükséges szervezeti rendszert, és működtetni az irányítási és döntési mechanizmusokat.
– Mindezen feladatok megvalósítását követően került sor 1998-ban a Co-op Hungary Zrt. létrehozására, amely részvénytársasági formában biztosította a Coop franchise rendszer teljes körű kiépítését és működtetését – idézi vissza Murányi László. – A részvénytársaság általános vezérigazgató-helyetteseként feladataim közé tartozott többek között a Coop-csoport, ezen belül a Coop-üzletlánc közös beszerzési hátterének működtetése, üzleti stratégiájának és napi üzletpolitikájának kidolgozása és gyakorlati megvalósítása. Így, mondhatni, új pozíciómban a folyamatosságot képviselem. A kihívások főként a piac oldaláról jelentkeznek, várhatóan egyre növekvő mértékben.
A konkrét feladatokról szólva Murányi László első helyen említi a korábban kialakított csoportszintű, középtávú stratégia megvalósítását az újonnan megválasztott testületekkel együttműködve. A stratégia három kiemelt területe: az informatika, a logisztikai rendszer fejlesztése, valamint a Coop-üzletek külső-belső megjelenésének, üzletpolitikájának további fejlesztése.

Kapcsolódó cikkeink