A felhasználók alakították az Auchan netes arculatát

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 05. 16. 10:55

A Neo Interactive összesen hat design tervet készített, ebből a három legjobbról szavazhattak a fogyasztók.

Megújította webes megjelenését az Auchan, melyen a Neo Interactive dolgozott. A folyamatba bevonták a felhasználókat is, akik az ügynökség által készített hat design terv közül a három legjobbra szavazhattak, ez alapján dőlt el a végleges arculat.

“Az ötezer beérkező szavazat között a nyertes verzió támogatottsága hozzávetőleg 50 százalékos volt – míg a másik kettő csak 25-25 százalékos tetszést ért el -, tehát egy eltérő vállalati döntés ekkora támogatottságot húzott volna át, miközben az alternatív grafikai tervek elkészítése a megújulási projekt teljes költségének csak kisebb részét teszik ki” – mondta el Nagy András, a neo projekt menedzsere.

A külsőn túl a funkciókat is bővítették: megújult a saját fejlesztésű lapozó alkalmazás, és ezzel integrálták a bevásárlólista funkciót is, amely mostantól regisztráció nélkül is használható.

A kereskedelmi lánc már korábban is bevonta a fogyasztókat: negyedévente online kérdőívvel kutatják, mit lehetne a netes megjelenésen változtatni. “A felmérésben részt vevők a kérdőív kitöltésén túl megjegyzésként megírhatják véleményüket is. Több száz kisebb-nagyobb horderejű ötletet kaptunk már felhasználóinktól, ennek jó részét időközben be is építettük a weboldalba” – tette hozzá Pozsonyi Réka, az Auchan online marketing menedzsere.

Kapcsolódó cikkeink