A diabetikus jelölés gyakran túlzott fogyasztást okozott
A jelölés miatt a cukorbetegeknek ajánlott élelmiszerekről sokan azt gondolták, bármennyit ehetnek belőle, pedig gyakran ugyanolyan energiatartalommal bírnak ezek a termékek – mondta Antal Emese dietetikus hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Kifejtette: a túlzott energiabevitel, a helytelen életmód, a túlsúly növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A túlsúlyosak száma a korábbi 50-55 százalékról 65 százalékra emelkedett a felnőtt lakosság körében, ami alapján érthető, hogy a cukorbetegek száma is jelentősen emelkedett Magyarországon.
Antal Emese hangsúlyozta, hogy mindig a túlzások okozhatnak problémát, ezért a mértékletességre kell törekedni. Az uniós szabályozás értelmében kötelező feltüntetni az energia-, a zsír- és cukortartalmat, amivel a cukorbetegeknek is tisztában kell lenni, az élelmiszereken pedig el kell olvasni a címkét – mondta. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
FDA: csökkentheti a joghurt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát
„Korlátozott bizonyítékokra” hivatkozva egyetért az FDA azzal az állítással, hogy…
Tovább olvasom >Ma van a Diabétesz Világnap: minden 10. magyar érintett
A cukorbetegséghez és szövődményeihez köthető halálozás folyamatosan nő az egész…
Tovább olvasom >Nem ördögtől való az aszpartám használata, mértékkel fogyasztható az édesítőszer
Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte…
Tovább olvasom >További cikkeink
Idén 5500 új munkahelyet hoz létre az ALDI az Egyesült Királyságban
A brit ALDI 5500 új munkahelyet hoz létre 2024-ben folytatott…
Tovább olvasom >Merre tovább Student Design?
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás adott otthont a POPAI nemzetközi…
Tovább olvasom >A Borsodi a magyar futballválogatott hivatalos söre
Együttműködési megállapodást kötött a Borsodi Sörgyár és a Magyar Labdarúgó…
Tovább olvasom >