A DHL Supply Chain-t (DCS) választotta logisztikai partnerének a Huawei

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 17. 10:25

Hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást kötött a DHL-el a világ több országában, köztük Magyarországon is a Huawei. Immár a DHL Supply Chain Magyarország Kft. (DSC) szolgálja ki többek között a Pécshez közeli Cserkúton januárban megnyílt Huawei Technologies Hungary Európai Ellátó Központjának új egységét is.

A globális együttműködés Magyarországon is meghozta a gyümölcsét: a logisztikai szolgáltatók közül a Huawei hazánkban is a DHL-t választotta partnerének. A gyártáslogisztikai tapasztalat, a megbízhatóság, a piacon egyedülálló kapacitás és személyre szabott gyors megoldások valamint a vállalat nemzetközi jelenlétének köszönhetően felkínált kedvező ár miatt döntött a Huawei a DSC mellett.

A Huawei Európai Ellátó Központjának pécsi és komáromi egységeit többek között a DHL látja el a termeléshez szükséges alapanyagokkal. A késztermékek kezelésétől a csomagolási és vámtevékenységeken át a közúti és légi szállítmányozási feladatokért is a DHL divíziói – DHL Supply Chain, DHL Freight, DHL Express és DHL Global Forwarding –felelősek.

„Két központi raktárunkban teljesen személyre szabott folyamatokkal és informatikai rendszerrel érkeztetjük a közösségi, illetve vámárukat, majd szigorú minőségi és mennyiségi ellenőrzés után a speciális igényeknek megfelelően tároljuk. Folyamatosan szolgáljuk ki a gyártósorokat a nap 24 órájában úgy, hogy a központi raktárakból az áru az egyedi igényeknek megfelelően 4-24 órán belül eljut a megrendeléstől a gyártósorig. Természetesen a folyamat része a belföldi szállítás, illetve a vámtevékenység is.” – mondta el Ujszászi Ferenc, a DSC magyarországi üzletfejlesztési igazgatója.

Havi szinten több tízmillió dollár értékben folynak át vezeték nélküli (wireless), mobil átjátszó és telekommunikációs berendezések alapanyagai és készárui a DSC magyarországi raktárain. A megbízásokkal 80 új munkahelyet hozott létre a DSC, emellett további 10 000 m2-el bővítette jelenlegi 80 000 m2-es raktárkapacitását a vállalat.

„Folyamatosan törekszünk arra, hogy ügyfeleink szektor-specifikus igényeit a lehető leghatékonyabban kiszolgáljuk. Örömmel mutatjuk be a DHL Innovációs központjában jelenleg tesztelt legújabb szállítási és ellátási lánc megoldásokat 2012. március 7-én a DHL Földön, vízen, levegőben logisztikai konferenciáján.” – tette hozzá Janositz Balázs, a DSC magyarországi ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink