A cseh sörök budapesti nagykövete
Megszoktuk már a luxust: sokféle remek cseh sört lehet inni kis hazánkban is, ám az biztosan örömhír az ínyenceknek, hogy decembertől remek cseh kraft söröket is nagy választékban kóstolhatunk. Akkor nyílt ugyanis a budapesti Rákóczi úton a Hetedik Lépcső söröző, azzal a küldetéssel, hogy eloszlassa a tévhitet, miszerint a „cseh sör” kizárólag a megszokott láger lehet, és megmutatni, hogy a csehek az újhullámos vonalon is a világ élbolyában vannak. A kínálat a 8 csapon folyamatosan változik, 50-60 üveges kraft kapható helyben fogyasztásra vagy elvitelre.
A hely tulajdonosa az az Orvos Miklós, aki évek óta a legtöbbféle cseh sört hozza be Magyarországra; havonta többször utazik Csehországba kapcsolatot keresve kis- és közepes méretű főzdékkel. Ő adja ki és támogatja a Hetedik lépcső című folyóiratot, ám nemcsak a cseh sörök és kultúra hazai szószólója, hanem a tradicionális cseh gasztronómia közvetítője is. A söröző egyik sarkában kis üzletet üzemeltet, ahol autentikus knédlit, sörsajtot, kofolát, gyümölcspárlatot, sőt, sörsampont is lehet vásárolni. //
Kapcsolódó cikkeink
Hétvégére elkészül Zamárdi söre!
Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója…
Tovább olvasom >Távozik az egyik legnagyobb kézműves sörfőzde első embere
James Watt, a BrewDog kézműves sörfőzde társalapítója és vezérigazgatója, 17…
Tovább olvasom >Sefcsik Márton: a kézműves sörök forradalma már lecsengett
A kézműves sörök piacán megfigyelhető egy visszaesés, amelynek egyik oka…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >