A Coca-Cola HBC 30 millió eurót invesztál olaszországi újrahasznosított műanyagpalack üzemébe

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 25. 09:41

A Coca-Cola HBC több mint 30 millió eurót ruházott az olaszországi Gaglianico üzembe, ahol újrahasznosított PET-palackokat (rPET) gyárt.

A palackozó több mint 30 millió euró beruházásával állította helyre a nyolc éve használaton kívüli olaszországi Gaglianico üzemet, amely éves szinten akár 30 000 tonnányi PET-palackot is képes új, 100%-ban újrahasznosított PET-előformákká átalakítani a vállalat igényeinek kielégítése céljából.

A 18 000 négyzetmétere telephely 100%-ban megújuló forrásokból származó villamosenergiát használ.

Naponta 4700 minőségi ellenőrzést végez, és a Coca-Cola HBC szerint ez most Olaszországban és a világon is a legmodernebb technológiákat alkalmazó palackozó.

A PET az egyik olyan élelmiszercsomagoláshoz használt 100%-ban újrahasznosítható műanyag, amely az újrahasznosítás során nem veszíti el alapvető tulajdonságait, és így csökkenti a további szűzműanyag-mennyiség előállításának szükségességét.

Továbbá egy az IFEU megbízásából készült és az Eco3 által hitelesített, a 0,66 literes formátumra vonatkozó tanulmány szerint, az újrahasznosított PET használata a CO2-kibocsátás szempontjából is előnyösebb. Konkrétan a Gaglianicóban telepített technológia alacsonyabb energiaigénye, valamint a 100%-ban megújuló forrásokból származó villamosenergia felhasználása a rPET-előforma előállítása során 70%-kal kevesebb CO2-kibocsátást eredményez, mintha ugyanezt az előformát egy másik üzemben szűz PET-ből állítanák volna elő.

A Coca-Cola HBC Csoport az elmúlt évtizedben több mint 100 millió eurót fordított fenntarthatósági intézkedésekre Olaszországban.

ESM

Kapcsolódó cikkeink