A Bocuse d’Or hústémája a fürj, Volontér István lesz a magyar csapat coach-a

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 01. 13. 09:47

December végén látott napvilágot az információ, hogy a Bocuse d’Or 2020-as Tallinban rendezett európai válogatóján a húsétel alapanyaga a fürj lesz. Ezért a Magyar Bocuse d’Or Akadémia is megváltoztatta a február 5-i magyar döntő hústémáját. A versenytéma a következőképpen alakul:
– alapanyag: 7 db fürj, májjal és szívvel együtt
-2 db kacsamáj
-a fürjeket egészben kell felhasználni, és ki kell csontozni (főzés előtt vagy után)
-az elkészítés módját és a téma feldolgozását a versenyzők szabadon dönthetik el
-a pecsenyéstálon való bemutatás során az elkészült fürjeknek felismerhetőnek kell lenniük (fél vagy egész fürj formájában)
-tálalás során a tálról a tányérok mindegyikére egy fél fürjnek és 3 köretnek kell kerülnie
-kaviár és szarvasgomba használata TILOS
-köretek: 1 köretnek fürjtojással kell készülnie, 2 köret pedig csak zöldségeket és magokat, gabonákat tartalmazhat
-a témához 2 szósz, mártás kötelezően készítendő
Plusz felhasználandó alapanyag a vörösbor (1 üveg): SEBESTYÉN- Iván-völgyi Bikavér 2017 (Szekszárd) vagy ST. ANDREA – Hangács Bikavér 2017 (Eger)
Kiderült az is, hogy a magyar csapat coach-a,egy igazi Bocuse veterán lesz: Volenter István. A kiváló séf 2010 óta folyamatosan részt vesz a Bocuse d’Or hazai életében, négyszer jutott be a magyar döntőbe, háromszor harmadik, majd az utolsó alkalommal második lett. Több kiváló hely mellett a két Michelin-csillagos La Peca étteremben is képezte magát. Coach-ként sem először debütál majd a nemzetközi porondon, tavaly Lyonban coach-ként vett részt a Catering Cup világbajnokságon, az Albatros csapatában.