A Blackstone megveszi az Immofinanz logisztikai ingatlan-portfolióját

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 03. 11:02

Az osztrák Immofinanz ingatlanbefektetési társaság szerződést írt alá teljes kelet-közép-európai logisztikai ingatlan-portfoliójának értékesítéséről az amerikai Blackstone vagyonkezelő befektetési társasággal – közölte hétfőn az MTI-vel az Immofinanz.

immofinanz

Az Immofinanz 36 létesítményből álló, összesen egymillió négyzetméter hasznos bérleti alapterülettel rendelkező logisztikai célú ingatlan-portfolióját értékesítette a Blackstone-nak.

A vételárat az ingatlanok 536 millió eurós forgalmi értéke alapján állapították meg három, még fejlesztés alatt álló projekt 28 millió eurós kivitelezési költségének a levonásával – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a portfolió 24 németországi, 5 magyarországi, 3 romániai, 2 lengyelországi, valamint egy-egy szlovákiai és oroszországi logisztikai ingatlanbefektetést foglal magában. A három, még fejlesztés alatt álló, egy hamburgi, egy bukaresti és egy ploiesti létesítményt magában foglaló logisztikai projekt összesen 65 ezer négyzetméter hasznos alapterületű.

Az ingatlanok kezelését a Blackstone Logicor logisztikai üzletága veszi át.

A tranzakció lezárása 2016 első negyedévében várható a szokásos előfeltételek teljesülésével, a szükséges hatósági engedélyek birtokában – közölte az Immofinanz. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink