A biztonsági kockázat a legfőbb akadálya a mobilfizetések terjedésének

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 23. 12:10

Az okostelefonos platformokkal kapcsolatos  biztonsági kockázat  a legfőbb akadálya a mobilfizetések széles körű elterjedésének a bostoni Fed (központi bank) tanulmánya szerint – írja a banktech.com nyomán a portfolio.hu.

A tanulmány a Javelin kutatócég által gyűjtött adatokra hivatkozva megemlíti, hogy az okostelefont használók 66 százaléka egyáltalán nem látja el kódvédelemmel telefonját. A gyenge védelem mellett a személyes bejelentkezési adataikat is elmentve tárolják, tovább növelve a visszaélések potenciális kockázatát.

Az érintett szereplőknek (pénzintézetek, technológiai vállalatok, kártyatársaságok, telekommunikációs cégek, kereskedők és szabályozók) egymással együttműködve olyan sztenderdeket kellene létrehozniuk, amely lehetővé tenné a mobilfizetéseket minden mobiltárcán és telefonon keresztül, ezzel könnyebb lenne megtalálni a biztonsági réseket. A tanulmány szerint a már kifejlesztett, telefonokba épített titkosító egység használata olyan technológia, amellyel biztonságosan lehet tárolni és felhasználni a mobilfizetési alkalmazások adatait.

Kapcsolódó cikkeink