A bevásárlókocsik koszosabbak, mint a nyilvános vécék

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 23. 12:39

Egy amerikai kutatás szerint a bevásárlókocsik piszkosabbak, és több rajtuk a szennyeződés mint egy átlagos nyilvános vécében.

Egy friss tanulmány megdöbbentő adatokat közöl a bevásárlókocsik szennyezettségéről -írja a Daily Mail c. napilap. Az Arizonai Egyetem kutatói 85 bevásárlókocsit vizsgáltak, a mintákat négy amerikai tagállamból gyűjtötték. A kutatók a vizsgált bevásárlókocsik 72%-án találtak fekáliabaktériumokat, 50%-ukon pedig kólibaktérium nyomait is kimutatták.

A kutatók megállapítása szerint a legfertőzöttebbek a bevásárlókocsik fogantyúi, a kerete és a kosár belső része. A szennyeződést pedig az okozhatja, hogy sok vásárló nem mos kezet vécéhasználat után. Azt javasolják, hogy aki bevásárlókocsit használ, az vigyen magával fertőtlenítő kendőt, és mielőtt megfogná a kocsit, törölje át – legalább a fogantyút. Különösen érdemes figyelni a fertőtlenítésre akkor, ha kisgyerekeinket is magunkkal visszük a bevásárlásra, és belerakjuk őket a kosárba.

Más kutatások ugyanakkor kimutatták azt is, hogy a bankjegykiadó automaták és az irodai számítógépek billentyűzete is meglehetősen fertőzött területnek minősül. Velük szembeállítva a nyilvános vécék kimondottan tiszta területnek minősülnek, mivel azokat a higiénés szabályok szerint rendszeresen takarítják és fertőtlenítik – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink