A Bestillo Pálinkaház 3000 liter pálinkát főz
Vavrek Zsolt ügyvezető igazgató közölte: a földrajzi eredetvédett gönci barack az idén a zord időjárási körülmények ellenére is nagyon jó minőségű és a vártnak megfelelő mennyiségű, mintegy 30 tonna lett.
Az ügyvezető hozzátette: a szüret elején szedett gyümölcsökből már az első főzés is megtörtént. A termékek palackozása novemberben várható. A cég mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést tervez ebben az évben. A pálinka-előállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el, hozzávetőleg 20 százalékkal többet az előző évinél.
A cég székhelyén, Boldogkőváralján látogatóközpontot épít. A mintegy 90 millió forintba kerülő beruházást várhatóan szeptemberben átadják. A cégvezető hozzátette: a létesítmény kivitelezési költségeinek felét uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával finanszírozzák – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >