A Babits Borászat sárgamuskotálya nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.
A tolcsvai borászat remekét – amely az elismeréssel együtt elnyerte a Szeged Város Bora 2022 címet – csaknem 150 benevezett tétel közül választotta a legjobbnak a szakmai zsűri.
Frittmann János, a zsűri elnöke elmondta, a borászok két év kihagyás után a szokásosnál is jobban várták az ország legjobb hangulatú borfesztiválját és a borversenyt. Hangsúlyozta, a fesztiválon szereplő borászatoknál folyamatos fejlődés figyelhető meg. A megmérettetésre számos kiemelkedő tételt neveztek be, melyek akár világversenyeken is szép eredményt érhetnek el.
A legjobb vörösbor címet a villányi Günzer Családi Birtok 2017-es Cabernet Francjának ítélték oda. A bírálók a vakkóstoláson a legjobb fehérbornak a soltvadkerti Font Pincészet 2021-es Irsai Olivérjét választották, a legjobb rozé pedig a kiskőrösi Szentpéteri Borpince 2021-es Néró roséja lett. A desszertborok közül az első a badacsonyi Éliás birtok Megérint 2018-as késői szüretelésű szürkebarátja lett. A társadalmi zsűri elismerését Günzer Tamás pincészetének 2017-es Bocor cuvéeje érdemelte ki.
A vasárnapig tartó Szegedi Borfesztiválon csaknem százötven hazai pincészet nemes nedűiből kóstolhat a több tízezer látogató. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly és könnyű zenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.
Kapcsolódó cikkeink
AM: megkezdődött a 41. Országos Borverseny
A borászok kiválóan alkalmazkodnak a változásokhoz, úttörői a mezőgazdasági újításoknak,…
Tovább olvasom >Ez várható idén a Debreceni Bor- és Jazznapokon
A Debreceni Bor- és Jazznapok Magyarország legrégebben létező jazzfesztiválja, melyet…
Tovább olvasom >Közösségek és közösségi borok
Megújuló marketingstratégiájának részeként egyre több borvidék alkotja meg közösségi borát…
Tovább olvasom >További cikkeink
Romániában 37 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az idei első öt hónapban
Romániában 37 százalékkal, 6,467 millióra nőtt az idei első öt…
Tovább olvasom >Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már…
Tovább olvasom >Cement gyümölcs- és zöldséghulladékból – A nap videója
Japán és angol kutatók szinte egyidőben kísérleteztek azzal (és találták…
Tovább olvasom >