A 32. HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny díjazottjai

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 11. 25. 22:51

Idén 32. alkalommal került megrendezésre a HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny, amelyet az Anyagmozgatási és Csomagolási Intézet még 1967-ben alapított, és a CSAOSZ 2002 óta gondoz.

12-DSC_0782_opt

Idén első alkalommal osztották ki – a Csomagolási Világszövetség és az Interpack csomagolási szakvásárt szervező Messe Düsseldorf közös kezdeményezéséhez csatlakozva – a HUNGAROPACK Save Food díjat. A díjat olyan élelmiszercsomagolás kaphatja meg, amely új megoldásával kategóriájában az élelmiszer-veszteség mérsékléséhez hozzá tud járulni.

Az idei versenyen a zsűri 59 munka bírálatát végezte el, ezek 36 vállalattól érkeztek be. Ebből 51 tartozik a fogyasztói és gyűjtőcsomagolás-, míg 8 a szállításicsomagolás-kategóriába.

Idén is nagyobb részt képviselnek a csomagolószer-gyártóktól, bércsomagolóktól érkezett nevezések, számuk 47 darab volt. Csomagolási tevékenységet végző vállalattól 12 kész terméket tartalmazó csomagolás pályázott.

A versenyen résztvevő 36 vállalat közül 10 első nevező, nyolc visszatérő – tehát egy-egy év kihagyása után, megfelelő szintű munka esetén pályázó –, a hosszabb ideje (az utolsó 3 évet vizsgálva) minden évben pályázók száma pedig 17.

Kapcsolódó cikkeink