A 10 legbosszantóbb étteremtrend, I. rész

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2012. 02. 24. 12:48

A világ egyik leghíresebb – egyébként a nagyközönség értékelései alapján összeállított – étteremkalauzának, a Zagatnak 2011-ben a legolvasottabb posztja egy negatív lista volt: A 10 legbosszantóbb étteremtrend! A sikerből kiindulva idén februárban megjelent a 2012 év hasonló leltárja, amit ezúttal is harminc 30 év alatti szakács, étteremvezető és néhány „rokon szakma” képviselője állított össze.

A lajstrom bizonyára szubjektívnek és vitathatónak is nevezhető, Európából, főként Magyarországról nézve még elemeiben is tűnhet meglepőnek – mi magunk is vitatkoznánk egyik-másik ponton –, de mindenképpen érdekes olvasmány.

Legközelebb pedig a 2011-es listával folytatjuk!

1. Kutya az étteremben és az étteremteraszokon

2. Egymáshoz túl közel állított asztalok

3. Túlbuzgó bortöltögetés

4. Dizájner jégkockák

5. Óriási borospoharak

6. Kézműves ketchupok

h

7. Az asztalra helyezett kancsós csapvíz túlbonyolítása

8. Uniszex mosdók

9. Apró betűk az étlapon

10. Túl sok fa az ételkészítésben (füstölés, érlelés)

Lapunk 2012. évi horeca trendelemzését itt találja.

Kapcsolódó cikkeink