8. Főzdefeszt – Szeptember 20-21.

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 09. 10:02

A negyedik nap után feláldozták a rendezvény a harmadik napját is a Főzdefeszt szervezői az újabb helyszínváltás kedvéért: a 8. ilyen fesztiválra az Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap időkeretein belül, azaz másfél hétvégi napon kerül sor.
Helyszín: Andrássy út (Nagymező és a Bajcsy közti szakasz), nyitva tartás: szeptember 20. 10h – 23h; 2014. szeptember 21. 10h – 18h.
Ahogy a szervezők fogalmaznak: Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét és összeházasodott a Dining Guide Street Food Show-val. Örömmel jelentjük, hogy az első hazai kézműves sörfesztivál megerősödve jött ki a változásokból, úgy a költözés, mint a házasság beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a 3 éve még kísérleti kis rendezvényből a Street Food Show csatlakozásával mára hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiválja lett!
A lassan 50 felé tartó számban megjelenő sörstandok közt ott lesz a hagyományos élcsapat – Fót, Stari, Serforrás, Gyertyános, és sokan mások – a maguk állandó szortimentjével, valamint szezonális különlegességeikkel, és felvonulnak a folyton új meglepetésekkel jelentkező gerillák – Tibeer, Csupor,Zodiac, és a többiek. Egyesek lassan kirepülnek a fészekből, és saját standot állítanak, mint a Hara Punk, a Hedon, vagy a Rothbeer. A szezon slágere a saison, az újjáélesztett archaikus francia aratósör, de egyre népszerűbbek az innovatív alacsony alkoholtartalmú, könnyed ivósörök, akár ale-k, akár lágerek – és persze még mindig király az India Pale Ale, és az amerikai komlók!

8. Főzdefeszt - Szeptember 20-21.

Fotó: Vétek György (Képünk a tavaszi Főzdefeszten készült)

Kapcsolódó cikkeink