250 milliárd forintot meghaladó uniós forrásból fejlődhet a turizmus
Több mint 250 milliárd forintnyi vissza nem térítendő európai uniós támogatási forrás áll majd rendelkezésre a következő hét évben turizmusfejlesztésre – hangoztatta pénteken Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Büki Gyógyfürdőben rendezett termál szezonnyitó ünnepségen.
Szavai szerint ha a következő évek turisztikai fejlesztései is jól átgondoltak és kellően összehangoltak lesznek, megvan a remény arra, hogy jelentősen növekedjen a turizmusban legálisan foglalkoztatottak száma, illetve annak is, hogy ez az ágazat termelje meg a magyar GDP több mint 10 százalékát.
Hozzáfűzte: Magyarország az elmúlt hét évben felkerült a világ turisztikai térképére, jelentős kapacitásbővüléssel járó fejlesztések történtek, a következő éveknek azonban szavai szerint a minőség fejlesztéséről és az ágazat versenyképességének növeléséről kell szólnia.
Horváth Viktória hangsúlyozta: jövő év január elsejétől a turizmusfejlesztési pályázatok kiírását a Nemzetgazdasági Minisztérium veszi át, így hatékonyabban tudják majd támogatni a turisztikai vállalkozásokat.
A helyettes államtitkár szólt arról, várhatóan már a jövő héten társadalmi vitára bocsátják a szaktárca által készített Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót, amelynek egyik fő célkitűzése, hogy Magyarország a turizmus versenyképessége tekintetében kerüljön be a világ első 30 országa közé.
A Büki Gyógyfürdőben tartott termál szezonnyitót a Pannon Termál Klaszter Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. évről-évre azért rendezi meg, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a gyógyfürdők és termálfürdők számára az igazi szezon ősszel kezdődik és egész évben tart.
A magyarországi fürdők összesen évente több mint 13 millió vendéget fogadnak, összes bevételük pedig meghaladja a bruttó 50 milliárd forintot. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >