22 százalékkal csökkenti az ALDI a sertéshús árát

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 21. 11:25

Az ALDI ez év elejétől jelentősen csökkentette az üzleteiben kapható friss sertés tőkehús árát. A vállalat továbbra is elkötelezett aziránt, hogy vásárlói számára nem csupán a lehető legmagasabb minőségű, legjobb ár/érték arányú termékeket biztosítsa, hanem a legtöbb árelőnyt adja vevői számára. A 2016-os év elejétől a sertéshús áfája 27%-ról 5%-ra csökkent, így a 22 százalékpontos áfacsökkentés révén a friss sertés tőkehús mintegy 17 százalékkal kerül kevesebbe január 2-ától.

ALDI_100.uzlet

Az ALDI azonban tovább ment, és nem csupán az általános forgalmi adó változásából származó árelőnyt adja tovább vásárlóinak, hanem minden termék bruttó árát 22%-kal csökkentette. Az árcsökkentés ráadásul nem csupán egy termékre, vagy egy rövid akciós értékesítési periódusra vonatkozik: az áruház tervei szerint hosszabb távon is a korábbinál 22 százalékkal olcsóbban juthatnak az ALDI vásárlói az áfacsökkentés által érintett sertés tőkehúshoz. Az ALDI-nál az árcsökkentés összesen 14, kizárólag magyar beszállítóktól származó terméket érint.

A vásárlók rendkívül pozitív mértékben reagáltak az árcsökkentésre már az első néhány hétben, minden sertéshústermék esetében jelentősen nőtt a kereslet. Az ALDI bízik abban, hogy ez a tendencia tartós marad, és minél több magyar család számára lesz a korábbinál is könnyebben elérhető a friss, kiváló minőségű sertéshús.

Kapcsolódó cikkeink